Krajinović u drugom kolu Australijan opena 1Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se danas u drugo kolo Australijan opena u Melburnu, pošto je pobedio 197. igrača sveta Holanđanina Robina Hasea posle četiri seta, 7:6, 6:3, 4:6, 6:2.

Krajinović, 33. igrač sveta, pobedio je posle dva sata i 14 minuta.

U prvom setu obojica su napravili po brejk i odigran je taj brejk koji je srpski teniser dobio sa 7:4. Hase je u šestom gemu drugog seta oduzeo servis Krajinoviću, do kraja je sačuvao prednost brejka i izjednačio je u meču.

Teniseri su u trećem setu osvajali gemove na svoje servise sve do 10. kada je srpski igrač naparavio brejk za 6:4 i novo vođstvo u meču. Krajinović je bio siguran u četvrtom setu, dva puta je oduzeo servis Haseu i plasirao se u drugo kolo.

Krajinović će u drugom kolu igrati protiv Španca Pabla Anduhara.

Đere izgubio od Nadala u prvom kolu Australijan opena

Srpski teniser Laslo Đere nije danas uspeo da se plasira u drugo kolo Australijan opena u Melburnu, pošto je izgubio od drugog igrača sveta Španca Rafaela Nadala posle tri seta, 3:6, 4:6, 1:6.

Đere, 56. igrač sveta, izgubio je posle sat i 52 minuta.

Nadal je u prvom setu uz dva brejka poveo sa 5:1, Đere je vratio jedan brejk u sedmom gemu, ali je Španac posle toga zadržao prednost i poveo u meču.

Nadal je u trećem gemu drugog seta oduzeo servis Đereu, do kraja nije bilo brejka, pa je osvajač Australijan opena iz 2009. godine stekao dva seta prednosti.

Brejkovima u prvom i petom gemu Nadal je stekao veliku prednost u trećem setu. Đere je u šestom gemu propustio brejk loptu, Nadal je poveo sa 5:1, a zatim je u narednom gemu ponovo oduzeo servis srpskom igraču i plasirao se u drugo kolo.

Nadal će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča srpskog tenisera Viktora Troickog i Amerikanca Majkla Moa.

Pobede Medvedeva i Lopesa, porazi Gofana i Aguta u prvom kolu Australijan opena

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se danas u drugo kolo Australijan opena u Melburnu, pošto je pobedio 63. igrača sveta Kanađanina Vaseka Pospišila posle tri seta, 6:2, 6:2, 6:4.

Četvrti igrač sveta pobedio je posle sat i 50 minuta. On je pet puta oduzeo servis Pospišilu, koji nije napravio nijedan brejk.

Medvedev će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela španskog igrača Roberta Karbaljesa Baene i Atile Balaža iz Mađarske.

Španski teniser Felisijano Lopes pobedio je u prvom kolu Australijanca Lija Tua sa 6:7, 6:4, 7:6, 6:4. Lopes će igrati protiv Italijana Lorenca Sonega, koji je pobedio Amerikanca Sema Kverija sa 7:5, 6:4, 6:4.

U drugom kolu je i Australijanac Aleksej Popirin, pobedom protiv 13. nosioca Belgijanca Davida Gofana u pet setova, 3:6, 6:4, 6:7, 7:6, 6:3. On će igrati protiv Južnoafrikanca Džordža Harisa, koji je pobedio Danca Mikela Torpegarda sa 4:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Moldavski teniser Radu Albot plasirao se u drugo kolo pošto je pobedio 12. nosioca Španca Roberta Bautistu Aguta sa 6:7, 6:0, 6:4, 7:6. Albot će igrati protiv domaćeg tenisera Kristofera O’Konela, koji je bio bolji od Nemca Jana Lenarda Štrufa sa 7:6, 7:6, 6:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari