"Kralj Boduen" natopljen kao sunđer: Belgija zbog neumoljive kiše prinuđena da dočeka Srbiju u Luvenu 1Foto: Starsport

Prvi susret naše i belgijske fudbalske reprezentacije u poslednjih deset godina, a prvi prijateljski posle 1989, neće se igrati na čuvenom briselskom Hejselu, koji je u svojoj kasnijoj istoriji nazvan po kralju Boduenu iza monarhove smrti 1993.

Utakmica je zbog više sile izmeštena u Luven, 25 kilometara istočno od glavnog grada.

Početak nije promenjen – večeras u 20.45 časova – ali publike neće biti.

Nužda je naterala Kraljevsku belgijsku fudbalsku asocijaciju da pređe na stadion prvoligaša iz grada sa oko 100.000 duša, koji prima 10.000 gledalaca. Teren je tamo u mnogo boljem stanju nego na „Boduenu“, koji je podlegao pod neumoljivom kišom. Natopljen je kao sunđer, s kaljugama na pojedinim mestima.

U Belgiji se nebo otvorilo, a igralište u Briselu je načeto već na meču drugog tima državnog velikana Anderlehta.

„Crveni đavoli“ u značajnijem susretu u nedelju kao potpuni favoriti dočekuju Azerbejdžan u poslednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pa bi da sačuvaju glavno igralište. Kartu za Nemačku dogodine imaju, ali bi i da ostanu na prvom mestu u grupi.

Poslednjih šest međusobnih duela s našima bili su takmičarski. Pređašnji, 2013, pripao je Belgiji s 2:1 u trci za Mundijal u Brazilu 2014. na koji se Srbija nije probila. Poslednji prijateljski meč takođe je bio na Hejselu. Belgija je savladala Jugoslaviju s 1:0 u duelu reprezentacija koje su krčile, a zatim mi prokrčile put do Svetskog prvenstva u Italiji 1990.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari