Kraljevi Kupa Španije ponovo sa krunom: Atletik trijumfovao posle 40 godina i šest izgubljenih finala, Radonjić popustio na penale 1Foto: EPA-EFE/Julio Munoz

U finalu španskog fudbalskog Kupa kralja na stadionu „Kartuha“ u Sevilji trijumfovao je Atletik iz Bilbaoa, pošto je bio uspešniji od Majorke na penale.

To je Baskima, koji su u prošlosti zaslužili da ih u domaćem fudbalu zovu kraljevi kupa, 24. trofej, a prvi posle 1984, osvojen s trenerom Havijerom Klementeom, kada je na Realovom stadionu „Santijago Bernabeu“ savladana Barselona s Maradonom (1:0).

U međuvremenu Atletik je kratkih rukava ostao 1985, 2009, 2012, 2015, 2020. i 2021.

Majorka, koja je finalista bila prvi put posle svog jedinog trijumfa (2003), povela je u 21. minutu preko Danija Rodrigeza.

Izjednačio je u 50. minutu Ojan Sanset.

Pošto golova nadalje nije bilo ni u produžecima, pristupilo se izvođenju penala.

Majorka je postala prvi tim u istoriji kupa koji je penale pucao i u polufinalu i u finalu u istoj sezoni, a i prvi tim koji je ostao bez trofeja iako nije poražen ni u jednoj utakmici.

U revanšu polufinala bila je uspešnija od Sosijedada u San Sebastijanu (5:4), jer su svi njeni izvođači bili precizni, pa i Nemanja Radonjić u četvrtoj seriji.

Radonjić je u finalu ušao u igru u 74. minutu umesto strelca Rodrigeza (Matija Nastasić od 105).

Svi izvođači Atletika su bili tačni, a u Majorci je prvi popustio Morlanes u drugoj seriji, a za njim i Radonjić, koji je šutirao preko gola – 4:2.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari