Krasnodar ponovo pokucao na vrata Crvene zvezde; nudi devet miliona evra za Erakovića 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Izgleda da je sazrelo vreme da Strahinja Eraković napusti Ljutice Bogdana.

Osvajanjem šeste uzastopne titule u domaćem prvenstvu, Crvena zvezda je obezbedila učešće u Ligi šampiona naredne sezone. Uprkos garantovanom mestu, po svemu sudeći, Strahinja Eraković neće biti deo tima za takmičarsku 2023/24.

Naime, već izvesno vreme postoji obnovljeno interesovanje ruskog Krasnodara. Ruski mediji su danas objavili da je Crvena zvezda prihvatila devet miliona evra na osnovu obeštećenja prilikom transfera Strahinje Erakovića, međutim, prema saznanjima Mozzart sporta, to baš i nije tačno.

Krasnodar je i prošle zime imao konkretnu ideju kako da dovede 22-godišnjeg srpskog štopera. Ponudio je prvo 6,5 miliona evra, kasnije je podigao ulog još za milion, međutim, niti je Zvezda bila zadovoljna ponudom, niti se Erakoviću išlo u Rusiju.

Trenutno je situacija takva da crveno-beli, navodno, za odlazak Erakovića traže deset miliona evra. Spremni su i da sačekaju eventualnu ponudu nekog od klubova iz Liga petice, što je i želja samog igrača.

Volfsburg je, takođe, zainteresovan za Erakovića, ali je na listi želja on posle Josipa Šutala iz zagrebačkog Dinama.

Procene su da bi Dinamo na ime transfera tražio čak 20 miliona evra, što je previsoka cena za nemačkog bundesligaša.

S tim u vezi, vrlo je moguće da će Volfsburg kontaktirati ljude iz Crvene zvezde sa konkretnom ponudom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari