Kreg Tajli: Nadal će igrati na Australijan openu 1foto EPA-EFE/CATI CLADERA

Direktor Australijan opena Kreg Tajli uveren je da će Rafael Nadal igrati na ovom turniru 2024. godine.

Nadal je poslednji put ove godine igrao upravo na Australijan openu nakon čega je zbog niza povreda propustio praktično celu sezonu i pao na 240. mesto na ATP listi.

Kreg Tajli otkrio je da je od samog Nadala dobio potvrdu da će se takmičiti u Melburnu naredne godine. To bi trebalo da znači da će mu organizatori dati specijalnu pozivnicu.

„Očekujemo povratak nekih velikana i šampiona koji su odsutni ve nekoliko godina. Ovde mogu ekskluzivno da otkrijem da će se vratiti i Rafa. On ne igra već neko vreme i u razgovoru sa njim poslednjih dana dobio sam potvrdu da će se vratiti zbog čega sam zaista uzbuđen. Znamo i da Nik Kirjos trenira tako da očekujemo i njega“, otkrio je Tajli u intervjuu za „Nine today“.

To svakako povlači i pitanje kada će se Rafa zapravo vratiti na teren. Postoje spekulacije da će nasupiti na Junajted kupu pre samog prvog grend slema sezone, a postoji i mogućnost da zaigra u Adelejdu.

Ove sezone je Nadal odigrao samo četiri meča, a jedinu pobedu je upisao protiv Džeka Drejpera u prvom kolu Australijan opena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari