Krstajić: Atmosfera je odlična 1EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Fudbaleri Srbije sutra u Viljnusu protiv Litvanije (20.45) igraju prvi meč u Ligi nacija i prvu utakmicu od kako su pre dva i po meseca završili učešće na Mundijalu u Rusiji.

U međuvremenu su se otvorila mnogobrojna još uvek nerazjašnjena pitanja. Zbog toga je utisak da ni javnost ne zanimaju preterano mečevi sa Litvanijom i Rumunijom (ponedeljak), odnosno da bi oni koji su u prethodnim kvalifikacijama bodrili Srbiju više voleli da saznaju prave razloge smene bivšeg selektora Slavoljuba Muslina, oduzimanja kapitenske trake Branislavu Ivanoviću, nepozivanja za mečeve Lige nacija Luke Milivojevića i Matije Nastasića, afere povezane sa time da menadžeri utiču na sastav nacionalnog tima…

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je na konferenciji za medije u Litvaniji da je „dosta priče o nefudbalskim stvarima“

„Bilo je toga dosta, možda sa, možda bez razloga. Treba da se okrenemo onome što nas očekuje, a to su utakmice sa Litvanijom i Rumunijom. Treba da se koncentrišemo na utakmicu, nema potrebe više da se priča o tim stvarima“, rekao je Krstajić.

On je još jednom ponovio da je atmosfera u ekipi odlična.

„Može i Matke to da potvrdi. To je život, moramo da se nosimo sa tim, to su uobičajene stvari“, kazao je selektor.

Nemanja Matić je na pitanje da li treba razgovarati o stvarima koje su se dešavale u prethodnom periodu, odgovorio je potvrdno.

„Naravno da treba, ali ne znam da li sam ja pravi čovek da o tome razgovaram u ovom trenutku. Kada se ove utakmice završe, otvoren sam za sve“, rekao je Matić.

Krstajić je dodao da je srpski tim spreman i koncentrisan i dodao da su igrači dobro radili poslednjih nekoliko dana, te da je protivnik nepoznanica jer ima mnogo novih igrača u timu. On je rekao da očekuje pozitivan rezultat, a da je Srbija favorit potvrdio je i Nemanja Matić.

„Normalno je što nas ljudi gledaju kao favorite jer smo jedina selekcija koja je bila na Svetskom prvenstvu u Rusiji. To je prirodno i pokušaćemo da opravdamo tu ulogu“, rekao je Matić koji je dodao da je operacija posle povrede trbušnih mišića bila uspešna, da je sada sve dobro i da nema više problema.

Pred danaŠnji odlazak u Viljnus prvi put se javno od nekog igrača, Antonija Rukavine, moglo čuti da atmosfera među „orlovima“posle svih dešavanja nije bajna i sjajna, mada su za to kao dežurni krivci imenovani mediji.

– Nikome ne ide u prilog da se o reprezentaciji priča negativno i da je loša atmosfera van terena, ali mi smo navikli na to. Godinama je tako. Dosta dugo sam tu, svaki put je bilo ovako, ali pozvao bih sve na mir, da se ne prepucavamo i svađamo preko medija. Mislim da je svima u interesu da ekipa pokuša da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo i da, čini mi se, prvi put vežemo dva velika takmičenja za redom – rekao je Rukavina koji će najverovatnije u Litvaniji ubeležiti jubilarni 50. meč za „orlove“.

Nastasić: Nisam bio povređen pred Mundijal

Matija Nastasić poručio je da povreda nije razlog zašto je izostao sa Mundijala u Rusiji, iako je selektor Mladen Krstajić tvrdio da je hteo da sačeka štopera Šalkea da se oporavi, ali da nije mogao na vreme da se spremi, pa ga zato nije poveo u Rusiju.

„Za svakog igrača je san da nastupi na Mundijalu. Nisu mi čak ni rekli zašto sam precrtan, povreda nije razlog. To je podlo“, rekao je Nastasić za nemački Skaj.

Samo dan nakon što je izjavio da dok je tu Krstajić nema nameru da se odazove reprezentaciji, Nastasić dodaje da nije imao komunikaciju sa selektorom.

„Najviše me razočaralo što me nije ni pozvao, komunikacija je bila preko pomoćnika“, naveo je Nastasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari