Krstajić: Muči me izbor napadača, ali znam tim za Ukrajinu 1Mladen Krstajić Foto: STARSPORT

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da i njega „muči“ dilema sa kojim napadačem da počne utakmicu sa Ukrajinom, ali da zna tim.

„Ili Aleksandar Prijović, muči i mene ta dilema. Videćemo sutra. Sva trojica su kvalitetni. Imamo taj luksuz, ali sva trojica ne mogu početi. Odlučićemo večeras ili sutra“, rekao je Krstajić upitan koji napadač će početi utakmicu, što je dilema koja muči celu naciju.

Krstajić je na konferenciji za novinare u Lavovu posle toga ipak rekao da „cele nedelje zna startnih 11“ za utakmicu sa Ukrajinom, uz dodatnu konstataciju da će Mijat Gaćinović početi.

Srbija će gostovati Ukrajini sutra od 20.45 u svojoj drugoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Krstajić je ponovio da je njegova ekipa došla u Ukrajinu da ne izgubi.

„Čeka nas teška utakmica sa čvrstim, organizovanim protivnikom koji je dobro počeo kvalifikacije. Naši igrači su došli sa samopouzdanjem jer igramo sve bolje. Atmosfera je dobra, svi igrači su na raspolaganju. Taktičke stvari će mnogo toga odlučiti. Biće teško, došli smo da ne izgubimo“, kazao je Krstajić.

Dodao je da se igra srpskog tima neće menjati u odnosu na prethodne susrete.

„Ne znači da ćemo nešto menjati u našoj igri. Analizirali smo Ukrajinu, dobro smo se spremili, momci su prihvatili način rada i to mi daje nadu da očekujem dobru utakmicu i dobru prezentaciju naših momaka i nadam se naravno povoljnom rezultatu“, naveo je selektor.

Pohvalno je govorio o reprezentaciji Ukrajine, za koju je rekao da je „jak kolektiv“ i da ne zavisi od pojedinaca, upitan za izostanak nekih važnijih igrača u tom timu.

Krstajić je istakao da se odlično oseća u Ukrajini.

„Čitali smo kroz razne medije da nas očekuje neka posebna atmosfera. Nismo videli da je baš tako, šta više, gostoprimstvo se vidi na svakom koraku, bez obzira na to što imamo mnogo ljudi oko nas. Uopšte se ne osećamo ugroženo“, rekao je Krstajić.

Golman reprezentacije Srbije Marko Dmitrović je rekao da je njegova ekipa „silno motivisana“.

„Silno smo motivisani da pružimo maksimum i igramo dobro. Odmorili smo se posle klupskih obaveza. Ako pružimo maksimum, vratićemo se sa pozitivnim rezultatom iz Ukrajine. Oni su izuzetno jak kolektiv. Nemaju superzvezdu. Mnogo su jaka ekipa na prekidu, na taj deo moramo dodatno da obratimo pažnju. Ako ponovimo partije iz marta nećemo imati problema“, rekao je Dmitrović.

Marko Dmitrović je naveo da Srbija ima dobre uslove u Lavovu i da očekuje „vrelu atmosferu“ i „sportsko navijanje“, ali da će biti lepo igrati u takvom ambijentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari