Krunić i Stojanović u 3. kolu Vimbldona 1Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Teniserke iz Srbije Nina Stojanović i Aleksandra Krunić plasirale su se u 3. kolo Vimbldona, nakon što su pobedile nemački dubl Monu Bartel i Juliju Vahačik iz Nemačke sa 7:5, 6:3 za 78 minuta.

One će u narednoj rundi igrati protiv meksičko-kanadske kombinacije Đulijane Olmos i Šeron Fišman koje su u 3. kolo prošle zahvaljujući odustajanju Marte Kostjuk iz Ukrajine i Jelene Ostapenko iz Letonije.

U 3. kolu Vimbldona pobedio je srpski teniser Nikola Čačić, koji je u paru sa Tomislavom Brkićem iz BiH u drugom kolu igrao protiv Filipa Osvalda iz Austrije i Markusa Danijela sa Novog Zelanda.

Čačić i Brkić dobili su prvi set 6:3, drugi izgubili sa 6:1, a odlučujućem trećem setu su dobili 13:12 (8:6) posle skoro tri sata igre. Pobednici ovog meča u narednom kolu igraju protiv prvih favorita za osvajanje titule Hrvata Nikole Mektića i Mate Pavića.

Veliko iznenađenje priredila je britanska tinejdžerka Ema Radukanu, 338. teniserka sveta, koja je pobedila Rumunku Soranu Kirsteu 6:3, 7:5 i tako se na svom prvom nastupu na Vimbldonu plasirala u četvrto kolo, među 16 najboljih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari