Kunde na radaru Barselone 1Foto: EPA-EFE/Julio Munoz

Barseloni je jasno da je odbrana linija tima koja ima prioritet za pojačanja za sledeću sezonu.

Ona već sada ima Andreasa Kristensena koji stiže na „Kamp Nou“ kao slobodan igrač na leto, a takođe se i Španci Markos Alonso i Cezar Aspilikueta povezuju s Blaugranom kada je reč o pojačanjima koji bi pokrivali pozicije uz bokove terena.

Ali trener Ćavi Ernandes želi da da obezbedi više kvaliteta i snage na poziciji štopera, no novac kojim klub raspolaže u letnjem prelaznom roku bi mogao biti problem.

Kako piše El Mundo Deportivo legendarni bivši reprezentativac Španije najviše ceni senegalskog štopera Kalidua Kulibalija (30 godina), kome ugovor sa Napolijem ističe 2023. godine, ali je u La Ligi Ćavijev favorit Žil Kunde (23), vezan ugovorom za Sevilju do 2024. godine.

Barsa je potpuno svesna da francuski defanzivac želi da napusti stadion Sančez Pishuan.

Prošlog leta nije mogao da završi finalizaciju svog transfera u Čelsi, a njegova klauzula o raskidu ugovora iznosi 90 miliona evra.

Operacija dovođenja Kundea u katalonskog giganta bi bila veoma teška i u velikoj meri bi zavisila od ulaska nekog igrača Barselone u transfer, kako bi se snizila cena za francuskog reprezentativca.

Fernando Navaro, pomoćnik sportskog direktora Sevilje, ima veoma dobre odnose sa Ćavijem i nije isključeno da postoji razumevanje kako bi jedan ili više igrača Barse mogli da odu u drugom pravcu na Sančez Pishuan.

Međutim, jasno je da će Čelsi kome su potrebni centralni defanzivci više nego ikada nakon odlaska Antonija Rudigera u Real Madrid i Andreasa Kristensena u Barselonu ponovo stupiti na scenu i pokušati da dodede štopera Sevilje.

Kada britanska vlada odobri prodaju londonskog kluba, oni će imati zeleno svetlo da u potpunosti uđu na tržište i Kunde će biti jedna od njihovih glavnih meta u letnjem prelaznom roku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari