Kup Srbije: Druga pobeda Danice Rašete MK pištoljem 1Foto: Streljački savez

Takmičenje malokalibarskim pištoljem za dame u okviru trećeg kola Kupa Streljačkog saveza Srbije održano je danas na strelištu na Carevoj ćupriji.

Pobednica je Danica Rašeta (Zemun Centar), koja je „ubila“ 581 krugova, dva više od drugoplasirane Zorane Arunović, (plasman je određen posle osnovnog dela, nije bilo finala). Treće mesto pripalo je Jasmini Milovanović (Smederevo). Rašeta je do zlata došla zahvaljujući drugom delu takmičenja, brzoj paljbi. Posle prve polovine, posle 30 metaka preciznom paljbom, nalazila se na četvrtoj poziciji.

Rašeta na finalni turnir Kupa, koji će narednog vikenda biti održan u Novom Sadu, ide kao prvoplasirana u generalnom redosledu. Takmičarka Zemuna je pobedila i u prvom kolu, dok je u drugom bila šesta. Osvojila je 29 bodova (dva puta po 12 za prvo mesto i pet za šesto).

U drugom kolu trijumfovala je Arunovićeva, koja je propustila prvo kolo, a u generalnom plasmanu skupila je 22 boda. Treća u ukupnom redosledu je Milovanovićeva sa 16 bodova (i ona je gađala samo u drugom i trećem kolu)…

Medalje najboljima uručio je Nenad Putnik, predsednik Streljačkog saveza Srbije. Ostale discipline trećeg kola održane su prošlog vikenda u Novom Sadu.

Treće kolo Kupa Srbije, MK sportski pištolj (30 metaka precizna + 30 brza paljba): 1. Danica Rašeta (Zemun Centar) 581 (286 precizna + 295 brza paljba), 2. Zorana Arunović (Crvena zvezda) 579 (291+288), 3. Jasmina Milovanović 574 (291+283)…

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari