Foto: EPA-EFE/ PETER POWEL

Ono što je započela letos (kada je Liverpul odbio čak tri ponude), Barselona pokušava da finišira prve nedelje januara; iako je Felipe Kutinjo odavno dao pristanak i pokazao veliku želju da se preseli u Kataloniju, Jirgen Klop tvrdoglavo pokušava da spreči transfer. Pravilo da klubovi treba da se dogovore oko visine obeštećenje ako igrač pokaže jasnu nameru da želi da promeni sredinu, jednostavno ne važi na primeru Liverpula. Kutinjo se nalazi u očajnoj situaciji i spreman je da štrajkuje, pošto je menadžeru „redsa“ Jirgenu Klopu jasno saopštio da više ne želi da igra za Liverpul i da sebe vidi kao igrača Barselone. Katalonci su već 1. januara poslali četvrtu, ujedno i poslednju zvaničnu ponudu na adresu engleskog kluba – 100 miliona evra na ime obeštećenja i 40 u bonusima, ali je Liverpul nije prihvatio, već prema pisanjima engleskih i španskih medija traži astronomskih 180 miliona evra. Kutinjo je pre dve zime potpisao novi petogodišnji ugovor sa „redsima“, međutim u međuvremenu je privukao pažnju Barseloni vrhunskim partijama u crvenom dresu.

Pošto u Engleskoj, za razliku od Španije, ne postoji jasno utvrđena otkupna klauzula definisana ugovorom dveju strana, Barselona ne može, kao što je PSŽ platio 222 miliona evra prošlog leta i odveo Nejmara, da iskešira ugovorenu sumu i dovede Kutinja. Prema pisanju katalonskog „Sporta“ Brazilac je rekao upravi Liverpula da više ne želi da igra za klub sa Enfilda i da mu je u glavi samo Barselona. Zanimljivo je da je pre samo dva dana, Barselonin snabdevač opreme, firma „Najki“, na svom sajtu reklamirala novi dres posluživši se imenom Felipea Kutinja, odnosno predstavivši ga kao igrača Barselone. „Kutinjo je spreman da zapali Nou Kamp“, glasila je rečenica u reklami koja je u međuvremenu obrisana sa sajta „Najkija“. Prvog dana nove godine, Kutinja nije bilo u sastavu za meč protiv Barnlija, a Jirgen Klop tvrdi da je on povređen.

Rađa preterao za Novu godinu

Rađa Naingolan, fudbaler Rome, priznao je da je preterao u provodu tokom dočeka Nove 2018. godine. Na snimku koji je objavio na Instagram profilu vidi se kako pije, puši cigarete i psuje, zbog čega je odlučio da se izvini. „Žao mi je zbog svega što se desilo. Volim da se zabavljam sa prijateljima i proslavljam Novu godinu, ali otišao sam predaleko… Nisam želeo da postavim loš primer i zbog toga osećam da moram da se izvinim zbog svojih reči i ponašanja“, naveo je Naingolan.