Nedeljnim utakmicama završeno je 34. kolo Serije A, a njega su obeležili trijumf Lacija u gradskom derbiju i kiks Milana protiv Krotonea.

Lacio je kao gost savladao Romu i četiri kola pre kraja uključio se u borbu za treće mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Poveli su gosti preko Keite Baldea, da bi domaći izjednačili iz nepostojećeg penala preko De Rosija. Ipak, stvari su došle na svoje mesto, nakon voleja Dušana Baste u 50. minutu na semaforu je stajalo 1:2, a junak dana, Keita Balde, potrudio se pola sata kasnije da „overi“ pobedu Lacijala iz jedne kontre koju je započeo Senad Lulić.. Ovim porazom Roma je praktično i teoretski izgubila šanse da se bori za Skudeto.

Fudbaleri Milana ponovo su neprijatno iznenadili svoje navijače, ovoga puta odigravši samo 1:1 protiv Krotonea u gostima. Poveli su domaći preko Masima Trote na samom početku utakmice, a konačan rezultat postavio je Gabrijel Paleta na početku drugog poluvremena.

Od ostalih utakmica treba izdvojiti ubedljivu pobedu Bolonje protiv Udinezea (4:0), kao i preokret vredan tri boda Verone na gostovanju u Đenovi (1:2). Palermo je na Siciliji savladao Fiorentinu 2:0, a Kaljari minimalnim rezultatom Peskaru (1:0).

U poslednjoj utakmici dana Napoli je minimalnim rezultatom savladao Inter u Milanu i tako ga praktično izbacio iz borbe oko mesta koje sledeće sezone vode u Ligu Evrope. Ranije danas je i Sasuolo pobedio Empoli na strani i tako tim iz Toskane „gurnuo“ još bliže ka zoni ispadanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari