Lajpcig bolji od Seltika za prvu pobedu u LŠ, Salcburg sa penala do pobede protiv zagrebačkog Dinama 1Foto: EPA-EFE/Hannibal Hanschke

Fudbaleri Lajpciga pobedili su večeras na svom terenu ekipu Seltika sa 3:1, u utakmici trećeg kola kola Grupe F Lige šampiona.

Lajpcig je, posle dva poraza, upisao prvu pobedu u najjačem evropskom takmičenju i sada je treći na tabeli, dok je Seltik poslednji sa jednim osvojenim bodom.

Strelci za Lajpcig bili su Kristofer Nkunku u 27. i Andre Silva u 64. i 77. minutu, dok je gol za Seltik postigao Žota u 47. minutu.

Nkunku je u 18. minutu pogodio mrežu Seltika kada je lepo matirao golmana gostujućeg tima, ali je taj gol poništen zbog ofsajda. Francuz je, ipak, doveo Lajpcig u vođstvo devet minuta kasnije posle asistencije Silve.

Nakon dva minuta igre u drugom poluvremenu, Žota je vratio Seltik u igru, ali je nemački tim vrlo brzo vratio prednost na svoju stranu.

Prvo je u 61. minutu poništen lep gol Davida Soboslaja sa ivice kaznenog prostora pošto je Silva, koji je uticao na igru, bio u ofsajdu, ali se Portugalac iskupio samo tri minuta kasnije pošto je pogodio za 2:1.

Isti igrač je potvrdio pobedu Lajpciga u 77. minutu.

U drugom meču ove druge večeras se sastaju Real Madrid i Šahtjor.

Fudbaleri Lajpciga će u narednom kolu gostovati Seltiku, a Real ekipi Šahtjora.

Salcburg sa penala do pobede protiv zagrebačkog Dinama

Fudbaleri Salcburga pobedili su večeras na svom terenu zagrebački Dinamo sa 1:0, u utakmici trećeg kola Grupe E Lige šampiona.

Jedini gol na meču, vredan tri boda, postigao je Noa Okafor sa penala u 71. minutu.

Hrvatski tim je u samom finišu meča, u 93. minutu, uspeo da zatrese mrežu Salcburga, ali je pogodak Josip Drmić poništen zbog ofsajda.

Posle dva remija, Salcburg je zabeležio prvu pobedu i trenutno je prvi na tabeli sa pet bodova, dok je Dinamo treći sa tri osvojena boda.

Za sedam dana hrvatski i austrijski šampion će odigrati meč na Maksimiru u okviru četvrtog kola.

U drugom meču Grupe E večeras se na Stamford Bridžu sastaju Milan i Čelsi.

Ubedljive pobede Sitija i Borusije Dortmund

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su večeras na svom terenu ekipu Kopenhagena sa 5:0, u utakmici trećeg kola Grupe G Lige šampiona.

Vodeći gol za domaći tim postigao je Erling Haland u sedmom minutu, nakon asistencije Žoaa Kansela.

Volej udarac u 32. minutu uputio je igrač Sitija Serhio Gomes, a do odbijene lopte je u nastavku akcije došao norveški napadač, koji je tako postigao peti gol ove sezone u Ligi šampiona.

Haland je tako postao treći igrač u istoriji, koji je u prve tri utakmice Lige šampiona za engleski klub postigao po bar jedan gol, nakon Maruana Šamaha (Arsenal) i Ferana Toresa (Siti).

Siti je povećao rezultat u 39. minutu, nakon što je autogol postigao David Hočolava.

U 54. minutu u kaznenom prostoru Kopenhagena novozelandski fudbaler Marko Stamenić povukao je za dres Emerika Laporta, a minut kasnije sa penala je bio precizan Rijad Marez.

Konačan rezultat postavio je Hulijan Alvares u 76. minutu, pošto je iskoristio asistenciju Mareza.

Borusija Dortmund je na gostovanju pobedila Sevilju sa 4:1.

Nemački klub je poveo u šestom minutu, kada je Rafael Gerero iskoristio centaršut Džuda Belingema, ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem savladao golmana Bona.

U strelce se u 41. minutu upisao i Belingem. Mladi engleski fudbaler je posle odličnog driblinga izbacio iz igre srpskog igrača Nemanju Gudelja i loptu poslao u mrežu.

Dva minuta kasnije usledio je udarac Josufe Mukoka, nakon kojeg se u strelce upisao Karim Adejemi.

Sevilja je smanjila rezultat u 51. minutu, pošto je posle kornera najviši u skoku bio Jusef En-Nesiri.

Do kraja meča u strelce se za goste upisao i Julijan Brant, koji je glavom postigao gol u 75. minutu, posle centaršuta Mukoka.

Gudelj je odigrao ceo meč za ekipu Sevilje.

Na tabeli Grupe G vodi Siti sa maksimalnih devet bodova, Borusija je na drugom mestu sa šest bodova, dok po jedan bod imaju Sevilja i Kopenhagen.

U sledećem kolu za šest dana Siti gostuje Kopenhagenu, a Borusija Dortmund dočekuje Sevilju.

Čelsi ubedljiv protiv Milana za prvu pobedu u LŠ 

Fudbaleri Čelsija pobedili su večeras na svom terenu ekipu Milana sa 3:0, u utakmici trećeg kola Grupe E Lige šampiona.
Posle poraza i remija, Čelsi je upisao prvu pobedu u Ligi šampiona ove sezone i trenutno je drugi na tabeli sa četiri boda, dok je Milan treći sa istim brojem bodova.

Čelsi je poveo u 24. minutu kada se posle kornera i velike gužve u kaznenom prostoru najbolje snašao Vesli Fofana.

Desetak minuta kasnije u strelce se upisao i Mejson Maunt, ali je taj gol domaćeg tima poništen zbog ofsajda.

Vrlo brzo posle tog poništenog gola povredio se Forana, strelac prvog pogotka, i morao je da napusti igru zbog povrede desnog kolena.

Tim sa Stamford Bridža je dominirao u nastavku meča, a pitanje pobednika rešio je na početku drugog poluvremena.

Prvo je Pjer-Emerik Obamejang sa peterca, posle centaršuta Risa Džejmsa, pogodio za 2:0 u 56. minutu, a potom je asistent kod drugog gola iskoristio dodavanje Rahima Sterlinga i lepo savladao golmana Milana u 62. minutu.

Džejms je sa 22 godine i 301 danom postao najmlađi igrač Čelsija koji se upisao u strelce i asistirao za gol u istoj utakmici Lige šampiona.

U prvoj utakmici ove grupe, Salcburg je pobedio Dinamo iz Zagreba sa 1:0. Salcburg je prvi na tabeli sa pet bodova, dok je hrvatski tim poslednji sa jednim bodom.

Fudbaleri Čelsija će u narednom kolu gostovati Milanu, dok će Dinamo ugostiti Salcburg.

Real upisao i treću pobedu, savladao i Šahtjor  

Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras na svom terenu Šahtjor iz Donjecka sa 2:1, u utakmici trećeg kola Grupe F Lige šampiona.
Real je upisao i treću pobedu i sa maksimalnih devet bodova je prvi na tabeli, dok je ukrajinski tim drugi sa četiri osvojena boda.

Španski tim je poveo u 13. minutu pogotkom Rodriga. Kapiten Šahtjora Taras Stepanenko nije bio oprezan, Rodrigo je to iskoristio, došao do lopte i pogodio udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Petnaest minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0. Posle brze razmene pasova, Rodrigo je proigrao Vinisijusa Žuniora koji je matirao golmana gostujućeg tima.

Šahtjor se nije predavao i uspeo je u 39. minutu da prepolovi prednost Reala pogotkom Oleksandra Zubkova. Bogdan Mihajlčenko je centrirao, a Zubkov je „uhvatio“ volej i lepo savladao sunarodnika Andrija Lunina.

U nastavku meča je bilo prilika na obe strane, ali se rezultat nije menjao.

U prvom meču ove grupe, Lajpcig je ranije danas pobedio Seltik sa 3:1. Nemački tim je trenutno treći na tabeli ove grupe sa tri boda, dok je Seltik poslednji sa jednim bodom.

Fudbaleri Reala će u narednom kolu gostovati Šahtjoru u Varšavi, dok će Lajpcig u goste Seltiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari