Lajpcig se pridružio Realu u osmini finala Lige šampiona, Šahtjor u Ligi Evrope 1Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Fudbaleri Reala i Lajpciga igraće na proleće u nokaut fazi, Šahtjor u Ligi Evrope, dok je Seltik završio učešće u evropskim klupskim takmičenjima za ovu sezonu.

Ovo je ishod večeras odigranih utakmica poslednjeg kola Lige šampiona u grupi F, u kojima je Real u Madridu pobedio Seltik sa 5:1, dok je Lajpcig kao gost bio bolji od Šahtjora (4:0).

Aktuelni šampion Evrope je na svom stadionu naneo težak poraz timu iz Glazgova i obezbedio prvo mesto u grupi.

Oba gola u prvom poluvremenu domaći su postigli iz penala (Modrić u 6. i Rodrigo u 21. minutu), da bi u nastavku stigli do ubedljivog trijumfa pogotcima Asensija (51), Vinisijusa (61) i Valverdea (71). Jedini pogodak za goste postigao je Žota u 84. minutu.

Najveću šansu za gol u prvom poluvremenu Seltik je imao u 35. minutu, kada je faula Mendija nad Fraparom sudija dosudio penal, ali je Tibo Kurtoa odbranio udarac Josipa Juranovića sa 11 metara.

Mesto u nokaut fazi Lajpcig je obezbedio četvrtom uzastopnom pobedom u grupi, nakon dva poraza na početku takmičenja. Golove za goste postigli su Nkunku u 10, Andre Silva u 50, Soboslai u 62. i Bondar u 68. minutu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari