Lalatović: Neću produžiti ugovor 1Foto: STARSPORT

I pre intervjua predsednika kluba Dragoljuba Samardžića za Danas znalo se da će biti burno prvo obraćanje medijima trenera Nenada Lalatovića posle pokretanja internog disciplinskog postupka protiv njega, ali on je otišao korak dalje, svodeći aktuelnu situaciju u Vojvodini na sukob njih dvojice.

O čemu je plahoviti stručnjak oštrog jezika prišao više nego o današnjem gostovanju Partizanu.

– Na osnovu čega da me kazne?! Ne znam šta sam uradio da budem kažnjen… Zašto gospodin Samardžić ima nešto protiv mene – ne znam. Ja protiv njega nemam apsolutno ništa… Po meni, nema razloga da se pokreće disciplinski postupak. To je toliko jadno i sramno, da se piše po medijima… To je trebalo da se uradi iza zatvorenih vrata… Bespotreban potez, da budem blag. Ja sam se žalio na sudije, ako bude kazne ja ću da je platim, neće Samardžić da plati sigurno. Meni skandiraju: Lale, majstore, vodi nas do titule. Ne skandiraju njemu. Kada mu bude skandirali, biće ponosan. Znam, ja sam to doživeo… Ovo nikom nije potrebno, ako su pametni neka me zovu… – vraća lopticu u dvorište prvog čoveka novosadske fudbalske institucije, tvrdeći da mu se više zamera to što nije ćutao o finansijskom stanju na „Karađorđu“.

– Jedina moja greška je što sam tražio pare za ljude koji rade ovde, za igrače. Možda se tu neko uvredio… Kada sam pričao, tada pare nisu date, sada su dobili neke pare… Znam da to nije na meni, ali nisam naštetio mom klubu. Ja Vojvodinu volim… Nenad Lalatović je pomogao i te kako Vojvodini, da igra kvalitetan fudbal, da osvoji trofej, da igra Evropu. Da svaki navijač bude srećan… – ima svoj ugao strateg branioca Kupa, uveren da naš jučerašnji sagovornik nije bio iskren kada je rekao da eventualna kazna za kršenje klupske discipline nije najava raskida saradnje 31. maja, kada ističe ugovor.

– Neka se ne sekiraju, neću da produžim ugovor. Jer pola Uprave hoće da ostanem, pola neće da produžim… Dolazi prelazni rok, možda bi voleli da se radi kako oni hoće. Znam da sam velika smetnja. Možda su neke moje kolege dopuštale da im se svako meša u posao. I onda dođe Nenad Lalatović, kome ne može niko da priđe… Radio sam pošteno…  Ako žele da odem, mogu i ranije. Sada je 11.18, evo sad nek me zovu, raskinuću ugovor u 11.30. Dinar im neću tražiti, sve ću oprostiti mojoj Vojvodini – očigledno se Lalatoviću više ne ostaje u klubu, ali pre odlaska bi voleo, npr, još jednom da savlada crno-bele.

– Teško je pobediti Partizan četiri puta zaredom. Sa dolaskom Aleksandra  Stanojevića igraju dobar fudbal, tačno se zna šta ko radi. Sale je vrhunski trener i vrhunski čovek. Preporodio je klub, napravio je atmosferu. Rezultat se pravi iz dobre atmosfere. Meni je krivo što neko hoće da mi sruši atmosferu u svlačionici. Teško je pobediti mnogo puta, ali daćemo sve od sebe – poručio je nezadovoljni i uvređeni Lalatović, uz žaljenje što ovog puta protiv sebe neće imati 10.000 „grobara“ na tribinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari