Laslo Đere i Nina Stojanović u drugom kolu turnira u Majamiju 1Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Laslo Đere, Nina Stojanović i Olga Danilović povukli su nogu kada su u pitanju nastupi srpskih teniserki i tenisera na turniru u Majamiju, tako što je prvo dvoje prošlo u drugo kolo, a poslednja među njima završila singl odiseju na jednom od mastersa na tlu SAD.

Nina Stojanović je na startu savladala Britanku Heder Votson – 2:0 (6:4, 6:1), za šta joj je bilo potrebno samo 97 minuta igre.

Naša kvalifikantkinja i trenutno 95. na WTA listi, prvi put u karijeri domogla se mesta u glavnom žrebu, što je proslavila odličnom partijom protiv 30 mesta bolje rangirane protivnice.

Nina je čak pet puta napravila brejk, dva u prvom i tri u drugom setu, dok je rivalka jednom iz devet pokušaja uspela da joj oduzme gem na njen servis.

Dvadesetčetvorogodišnja Nina u drugoj rundi imaće još veći izazov, jer je Kazahstanka Julija Putinceva 28. reket sveta u konkurenciji dama.

Nažalost, Olga Danilović nije se priključila zemljakinji, pošto je u prvom kolu izgubila od Anastasije Sevastove iz Letonije – 1:2 (6:1, 3:6, 7:6 (7:3)).

I ona se kroz kvalifikacije probila do velike scene na Floridi, što joj nije smetalo da bude egal sa mnogo bolje rangiranom rivalkom (57), vodila je 5:2 u gemovima i servirala za trijumf u 3. setu, ali to je bio početak kraja 20 leta stare Beograđanke.

Letonka je vezala tri gema i, na kraju, slavila u taj-brejku.

Najzad, Đere je na startu Majami opena izbacio Čeha Jiržija Veselog – 2:1 (6:3, 5:7, 6:1) i tokom 105 minuta provedenih na terenu zaslužio duel sa Aleksandrom  Bublikom iz Kazahstana.

Srpski „reketaš“ relativno lako je poveo u setovima, pa u drugom popustio i dozvolio izjednačenje, da bi 57. sa ATP liste u odlučujućem delu susreta potpuno namestio ruku, pa je posle pet nanizanih gemova u njegovu korist bilo jasno ko ide u drugu rundu.

I Kecmanović na terenu

Posle pomenute trojke meč prvog kola sinoć je igrao i Miomir Kecmanović, a rival mu je bio Britanac Lijam Brodi. Dušan Lajović kreće od drugog kola i duela sa Amerikancem Ernestom Eskobedom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari