Laslo Đere počeo sa treninzima 1Foto: EPA-EFE/ ANTONIO LACERDA

Laslo Đere počeo je ponovo da trenira nakon višemesečnog odsustva sa terena zbog bolesti. Srpski teniser imao je sjajan početak sezone – osvojio je prvi ATP turnir u karijeri u Rio de Ženeiru i stigao do trećeg kola Rolan Gasora, da bi potom morao na prinudnu pauzu pošto mu je otkriven Koksaki virus.

Uz to, rezultati analize krvi pokazali su da je bolovao i od citamegalo virusa i mononukleoze – a da toga uopšte nije ni bio svestan, svo vreme putujući i igrajući.

– Srećom, Koksaki virus mi je prepoznat na vreme, jer bi inače bio u opasnosti da izazove upalu srčanog mišića. Sa otkrićem ova tri zdravstvena problema, moj tim i ja smo doneli odluku da napravim pauzu u treninzima od barem mesec dana, bez bilo kakvih fizičkih aktivnosti. Rezultati prošlonedeljnog pregleda kod kardiologa bili su, na moju veliku radost, zadovoljavajući; virus je suzbijen, i dobio sam dozvolu da ponovo počnem sa treninzima – kazao je o svom aktuelnom zdravstvenom stanju kaže Laslo Đere.

Trenutno 39. teniser sveta planira da nastupi na turnirima u Bazelu i na mastersu u Parizu.

– Uželeo sam se tenisa, i sada mi je najvažnije da radim na kondiciji. Osećam se bolje iz dana u dan, i voleo bih kada bih uspeo da budem spreman već za nastup u Bazelu na šta će najviše uticati moje stanje narednih dana – naglasio je Laslo Đere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari