Laslo Đere završio učešće u Njujorku već u prvom kolu 1Foto: EPA-EFE/DAVID GUZMAN

Miomir Kecmanović uspeo je da se plasira u drugo kolo US opena a Laslo Đere je završio sa učešćem na grend-slemu u Njujorku. Učenik čuvene teniske škole Nika Bolitijerija, Kecmanović je posle mnogo peripetija i to u pet setova savladao Italijana Đanluku Mađera – 6:4, 6:4, 6:7, 3:6, 6:2. Laslo Đere je upisao poraz protiv Kristofera O’Konela, 116. tenisera sveta – 6:4, 4:6, 6:7, 4:6.

Počelo je sve odlično po 47. tenisera sveta, Kecmanović je za samo sat i devet minuta igre stigao do 2:0 u setovima, a onda je priliku da meč završi u tri seta propustio u taj-brejku.

Tada se Mađer spasao, potom uzeo i četvrti set, ali u petom mu već nije bilo pomoći. Kecmanović će u drugom kolu igrati protiv Roberta Bautiste Aguta koji je prethodno na mastersu u Sinsinatiju poprilično namučio Novaka Đokovića u polufinalu.

Kecmanović je na startu US opena bio na tek nekih 50 odsto uspešnosti ubačenog prvog servisa, međutim u visokim procentima (82) reševao je sve situacije u svojim gemovima.

Srpski teniser spasao je čak devet od rivalovih deset prilika za brejk, pritom je bio uspešan u četiri takve situacije, od 11 u kojima je mogao da oduzme servis protivnika.

U meču sa daleko boljim i iskusnijim španskim teniserom, Kecmanović bi trebalo da popravi prvi servis i bude još sigurniji sa osnovne linije.

Đere je dobro započeo meč, stigao do prednosti u setovima posle 37 minuta igre, ali od tada više nije mogao da drži korak sa Australijancem.

U drugom setu je uspeo da se vrati na 4:5 i servira za ostanak u setu, ali je odmah pretrpeo brejk, dok je u taj-brejku trećeg seta bio počišćen.

Serena: Novak je često u pravu

Novak Đoković je osnovao novu Asocijaciju profesionalnih teniskih igrača (PTPA), koja je nezavisna od ATP.

To je jedna od glavnih tema ove godine u Njujorku. Rodžer Federer i Rafael Nadal načelno su protiv ideje i plana Đokovića da nova asocijacija bude nezavisna u radu u odnosu na ATP organizaciju, međutim Serena Vilijams ne deli takvo mišljenje.

Poznato je da su ona i Novak, već godinama unazad, u prijateljskim odnosima, što je Amerikanka pokazala i u prvom obraćanju javnosti povodom osnivanje nove asocijacije igrača.

„Morala bih da saznam više o tome, jer ne mogu da imam mišljenje dok ne razumem o čemu je reč. Jasno je da sam uvek uz Đokovića. Istovremeno, na turu sam 30 godina i znam šta se sve dešava. Svakako, u ovom momentu ne mogu da komentarišem. Novak ima čvrsta mišljenja o nekim stvarima, često se ispostavi da je u pravu. Moraćemo da vidimo“, poručila je Serena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari