Leao "predriblao" Maldinija i ostavio Milan na cedilu 1Foto: EPA-EFE/Roberto Bregani

Verovali su u Milanu da će pronaći model po kojem će nastaviti saradnju sa možda i najboljim fudbalerom u ekipi, međutim, Portugalac drugačije razmišlja.

Dugo već dve strane pokušavaju da se dogovore oko nastavka saradnje, međutim, prema pisanju Gazete delo Sport, do potpisivanja novog ugovora peripetije su sve veće i moguće nepremostive.

Najveći problem predstavlja otkupna klauzula, s obzirom na to da Rafael Leao ne namerava da se nešto duže zadržava na San Siru (ako bi potpisao novi ugovor).

Godišnja primanja levokrilnog napadača nisu upitna; Milan je pristao na platu visine 7.000.000 evra, što se kosi sa pregovaračkim principima Paula Maldinija, jednog od direktora u klubu, koji, pak, insistira da otkupna klauzula ostane na 150.000.000 evra, koliko iznosi i u aktuelnom ugovoru.

Menadžeri fudbalera, pak, ubeđeni su da ne sme biti viša od 70 do 80.000.000 evra, što je za Rosonere neprihvatljivo.

Reprezentativcu Portugalije ugovor sa Milanom ističe leta 2024. Ukoliko do dogovora ne bude došlo, Rosoneri bi već za par meseci morali da izvrše transfer, kako im se ne bi desilo, da poput Điđija Donarume, klub ostane bez obeštećenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari