Milan želi novopečenog reprezentativca Srbije: Maldini spreman da se odrekne sina zarad Srbina 1EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Iako nije standardan u Udinezeu, Lazar Samardžić, konstanto je u sferi interesovanja velikih italijanskih klubova.

Na startu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, krajem marta, Lazar Samardžić zadužiće, prvi put u seniorskoj karijeri, opremu Srbije.

Kao novopečeni reprezentativac naše zemlje, njegove partije apostrofirane su u javnosti i o budućim koracima 21-godišnjeg veznjaka vlada interesovanje.

Iako se nije ustalio u startnoj postavi Udinezea, od početka sezone, Samardžić je veoma interesantan italijanskim velikanima.

Napoli je prvi ukalkulisao njegovo ime za narednu takmičarsku godinu, međutim, Milan bi mogao da se pokaže kao ozbiljan takmac.

Rosoneri polako spremaju kadrovske promene za narednu sezonu, a jedan od prioritetnih rešenja u manevru mogao bi da bude upravo novopečeni reprezentativac Srbije.

Paolo Maldini, sportski direktor Milana, izuzetno ceni igračke kvalitete fudbalera rođenog i odraslog u Nemačkoj.

On je i glavni zagovornik njegovog dovođenja među crno-crvene.

Maldini želi i da ubrza tok pregovora sa Samardžićevim zastupnicima, svestan da će Srbin već za par meseci biti spreman da promeni sredinu.

Milan bi trebalo da na ime obeštećenja Udinezeu isplati oko 20 miliona evra, na koliko je procenjena otkupna klauzula.

Postoji još jedna opcija, prema kojoj bi Milan ponudio Udinezeu 15 miliona evra i Danijelea Maldinija, sina Paolo Maldinija, koji je fudbaler Rosonera, trenutno na pozajmici u Speciji.

Samardžić je u aktuelnoj sezoni odigrao 25 prvenstvenih utakmica za Udineze na kojima je uz četiri pogotka upisao i dve asistencije.

Centralni vezista je na severo-istok Italije stigao leta 2021. godine iz Lajpciga koji je inkasirao 3.000.000 evra u tom transferu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari