Vlahović u velikoj golgeterskoj krizi, Stanković ne sumnja u njegove sposobnosti: Pričao sam sa njim kao sa sinom, sjajan je napadač 1foto (BETAPHOTO Tano Pecoraro/LaPresse via AP)

Dušan Vlahović se ni u poslednjoj pobedi Juventusa, nad Sampdorijom (4:2) nije upisao u listu strelaca, pritom je promašio i penal.

Juventus je u dramatičnom meču sa Sampdorijom, u poslednjem kolu Serije A, uspeo da dođe do trijumfa, uprkos tome što je ekipa Dejana Stankovića pružila vrlo dobar otpor, pogotovo u prvom poluvremenu, u kome je sa dva gola istopila prednost crno-belih (2:2).

Iako je bio starter, ulazio u šanse, pogađao okvir gola, Dušan Vlahović ponovo nije uspeo da se upiše u strelce.

U nikad većoj golgeterskoj krizi nije bio popularni Duci, od dolaska u Juve, od trenutne, izražene u postu u domaćem šampionatu na pet poslednjih mečeva.

Protiv Sampdorije je čak i promašio penal, tačnije, pogodio je stativu. Pred kraj nedeljne utakmice, njegov udarac završio je na prečki…

Iako je očigledno da nije najsigurniji u ono što čini i kako određene elementte izvodi, pitanje je trenutka kada će mu se samopouzdanje povratiti.

– Dušan je sjajan napadač. Prolazi kroz težak period. Pričao sam sa njim kao otac sa sinom. Štaviše, ima godina koliko i moj najstariji. Ne sme da odustane, vrhunski je napadač. U smislu forme, mora da ostane na vrhunskom nivou, jer godine brzo prolete. Pronaći će kontinuitet, probiće led-, rekao je Stanković za DAZN posle meča.

Najbolji asistent Juventusa ove sezone, Filip Kostić, koji je u meču sa Sampdorijom došao do devete u takmičarksoj godini, pokušao je pred kraj meča da razigra saigrača iz reprezentacije.

Njegov dobar centaršut, pak, Vlahović nije uspeo da pretvori u pogodak, s obzirom na to da mu je udarac završio na prečki.

Juventus je, na kraju, obavio primarni zadatak, posledično, Samdprija je ostala na dnu tabele sa svega 12 bodova i malim izgledima da izbegne ispadanje u Seriju B.

– Sampdorija je dala sve od sebe. Protiv veoma snažnog Juventusovog tima, koji je drugi ako se gledaju bodovi zarađeni na terenu. Odigrali smo odličnu utakmicu. Posle par loših epizoda, dva lako primljena pogotka koja su imala veliku težinu, momci su dobro odreagovali. Vratili se u utakmicu koja je mogla da ode u potpuno drugom smeru, ali nisu izgubili lucidnost. Čak je i na 0:0 Gabijadini imao priliku, pa još jednu malo kasnije. Ali onda su došle te epizode. Previše grešaka u čitanju, pogotovu kod trećeg pogotka. Četvrti me je razljutio. Ako izgubim, to moram da uradim ponosno. Preveliki broj situacija smo loše pročitali – sumirao je Stanković utiske posle utakmice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari