Novac za Mbapea, Real preusmerava na dovođenje Milanovog asa u rekordnom transferu 1foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Kilijan Mbape je u samo par sati, umesto ka Madridu, odlučio da svoj motor ostavi u Parizu čime je dobrano razočarao sve u Realu. Ipak, Florentino Perez, predsednik „kraljevskog kluba“, već spremljenih 200 miliona evra ne želi da ostavi na klupskom računu već je spreman da ih preusmeri na dovođenje Rafaela Leaa iz Milana. Kako piše Gazzeta, na sever Italije uskoro bi trebalo da stigne ponuda težine 120 miliona evra.

U pitanju je 23-godišnji portugalski as, koji pokriva isto mesto u samom srcu napada kao i Kilijan Mbape. Leao se najbolje snalazi na mestu levog ofanzivnog, izuzetno je brz, poseduje odličnu tehniku, eksplozivnost i veoma dugačak korak.

U Milanu je ove sezone došao do izražaja njegov puni talenat. Naročito u drugom delu takmičarske godine, Leao je pravio jasnu razliku na terenu, prevashodno u igri jedna na jedan.

Postigao je 11 golova i namestio još deset.

Njemu ugovor sa Milanom ističe 2024. Zatupa ga jedan od najuticajnijih agenata na svetu, Žorž Mendeš koji se raduje svakom potencijalnom transferu njegovog klijenta.

Pouzdani milanski list navodi da će Rosonere upravo Mendeš obavestiti o ponudi Reala, najvećoj u istoriji slavnog kluba.

Realov klupski rekord prilikom dovođenja igrača drži Eden Azar, ali bi uskoro mogao da bude oboren.

Navodno, u Milanu postoji otkupna klauzula za Leaa visine 150 miliona evra.

Milan, pak, želi da Portugalcu ponudi produžetak saradnje do 2026. Leao trenutno godišnje prima svega 1,4 miliona evra, a Rosoneri su spremni da mu ponude maksimalnih sedam miliona godišnje, koliko jedino ima Zlatan Ibrahimović.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari