Lebron drugi najbolji strelac u istoriji NBA lige 1Foto: AP Photo/Jae C. Hong

Ovako lošu sezonu Lejkersa može samo da „izvadi“ šampionska titula. Uprkos tome što je za zaborav, Lebronu Džejmsu će sigurno ostati i u lepoj uspomeni, s obzirom na to da je na poslednjem meču protiv Vašingtona postao drugi najbolji strelac u istoriji NBA lige. Lejkersi su očekivano izgubili (127:119) ali je Lebron, simbolike radi, do drugog mesta u istoriji najboljih strelaca stigao u prestonici Sjedinjenih Američkih Država sa 36.947 poena.

Ispred asa Lejkersa ostao je smao još jedan vrhunski košarkaš i čovek koji je personifikacija jedne uspešne ere u istoriji „jezerdžija“ tokom 80-ih godina 20. veka – Karim Abdul Džabar.

Lebron je protiv Vašingtona pretekao Karla Melouna, čuvenog asa Jute Džeza; trebalo mu je za podvig neverovatnih razmera maltene 19 sezona igranja u kontinuitetu, odnosno 1.363 utakmica. Poređenja radi, Melounu je za 36.928 bilo potrebno 1.476 mečeva.

Džejms je duel sa Vašingtonom završio sa 38 postignutih poena. Ukoliko zaista bude igrao do 40. godine, kao što je i najavio, vrlo je moguće da će dostići i neprikosnovenog Džabara koji je na vrhu liste sa 38.387 poena. Osnovni preduslov jeste da ga zdravlje posluži, a s obzirom na to kako igra i izgleda u 38. godini života, odnosno kakav životni stil ima, ne bi trebalo da u tom kontekstu bude sputan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari