Lebron u svađi sa prvim redom 1Lebron Džejms foto EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN SHUTTERSTOCK OUT

Atlanta je slavila na uvek neugodnom gostovanju San Antoniju i to bez većih problema, Hoksi su zaređali šest pobeda i tako potvrdili da su u formi – i da je onaj pad (šest poraza u nizu) početkom novembra zaboravljen.

Tim Grega Popovića nije mogao da parira Houksima (124:106), Bogdan Bogdanović je ubacio 18 poena (3/6 za dva, 4/6 za tri), uz još pet skokova i tri asistencije za oko pola sata na parketu. Ovo je peti put ove sezone da je Bogdanović ubacio četiri trojke na meču.

Najefikasniji je bio Trej Jang koji je ubacio 31 poen i imao 11 asistencija, dok je s druge strane San Antonio imao tek Forbsa (23 poena) i Mareja (22).

S obzirom na to da je meč rešen dosta ranije, na terenu su bili i bivši igrač Partizana Džok Lendejl kod Spursa (2 poena) i bivšeg igrač Mege Luvavu (1 poen).

Nemanja Bjelica postigao je dva poena za šest minuta u velikoj pobedi Golden Stejta nad Filadelfijom (116:96), dok je Pokuševski imao četiri poena u porazu Oklahome od Jute (104:110).

Meč u San Francisku obeležio je duel između Stefa i Seta Karija, a na kraju je bolji učinak imao stariji brat, i to za jedan poen. Najbolji igrač Voriorsa dao je 25 poena, četiri skoka i deset asistencija, dok je mlađi Kari bio najefikasniji u timu Filadelfije sa 24 poena.

Dan je obeležio Lebron Džejms Lebron koji je predvodio Lejkerse do pobede posle produžetka u Indijanapolisu sa 39 poena, šest asistencija, pet skokova i dve blokade, nakon meča suspenzije koju je dobio zbog udaranja igrača Detroit Pistonsa Ajzee Stjuarta.

Ali ne samo zbog učinka već i zbog incidenta dva i po minuta pre kraja produžetka meča koji su Lejkersi dobili 124:116.

Naime, on je naterao obezbeđenje u areni Indijana Pejsersa da izbaci iz sale dvoje navijača koji su sedeli pored terena.

Dok su izlazili, devojka je imitirala plač bebe gledajući u pravcu Lebrona.

„Ništa mi ne smeta, ali postoji razlika kada navijaš za svoj tim, zviždiš protivniku, ne želiš da bude uspešan i kada se pređe granica nepristojnim gestovima i rečima koje niko ne treba da toleriše. Nikad to ne bih rekao navijaču niti igraču“, objasnio je Džejms svoju reakciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari