Legendarni šahista osudio potez Novaka Đokovića: Neumesno, Rusija čini Ukrajini ono što je NATO Srbiji

Đoković pružio podršku svojim kolegama iz Rusije i Belorusije

Ostavite komentar


  1. Da, a američki igrači su svi osuđivali bombardovanje Jugoslavije, je l’ da?

  2. Da,ali gospodin je zaboravijo jedan detalj, Američkim takmičarima je bilo dozvoljeno da se takmiče svuda po svijetu ŽRTVI je bio zabranjen nastup na sportskim manifestacijama što sa Ukrajinom nije slučaj.

  3. Pa sada je primio hrvatsko drzavljanstvo i mora da osudjuje srbe, tj. Djokovica. Tak normalno!

  4. Da, ali niko nije diskvalifikovao igrače iz NATO zemalja sa sportskih takmičenja.

  5. G. Gasparov ne zna da svako ima pravo na svoje misljenje, pa i Djokovic. A, to, sto se Novakovo misljenje ne slaze s njegovim je njegov problem.

  6. S tim sto se ti tada nisi zalagao da se NATO sportistima zabrane takmicenja zbog nacionalnosti.Naprotiv!

  7. Kako te nije sramota da tako nešto izjavljuješ, kad smo bili bombardovali niko nas nije čuo ni pogledao.

  8. Na kraju ćemo početi ubeđivati Ruse koji beže u našu zemlju ispred totalitarizma u svojoj državi da nisu u pravu

  9. Bombardovanje SR Jugoslavia je odluceno u Ujedinjenim Nacijama. NIKO u Savetu bezbednosti nije upotrebio veto.

  10. Kada je komentarisao još legendarnijeg tenisera, da li se setio legendarni šahista, da je tokom bombardovanja Amerikanac Agasi osvojio Rolan Garos?

  11. Kasparov je odavno postao odvratan čovek da više ne gledam ni njegove šahovske partije.

  12. Nato je godinama upozoravao Srbiju na zločine koje rade po Hrvatskoj, Bosni i Kosovu, ne može se porediti ruska agresija s tim!

  13. @Dušan Nikada Savet bezbednosti UN nije odlučio o bombardovanju 1999. godine. Nikada razmatrano, nikada odlučivano, i nikada nije bilo mogućnosti da se upotrebi veto.

  14. @Dusan
    Koja rezolucija? Datum?
    Nesto se ne secam, pa me ispravite , ako moze?

  15. # Dusan
    Bombardovanje SR Jugoslavia je odluceno u Ujedinjenim Nacijama. NIKO u Savetu bezbednosti nije upotrebio veto.

    Ајд’ живота ти, прочитај нешто пре него што се јавиш са коментаром. А онда нам јави где си то прочитао да је Савет безбедности одобрио бомбардовање СРЈ.

    # за модератора

    Против сам било какве цензуре, али ме овакви коментатори просто терају да променим мишљење. Дакле, цензуришите их, у њиховом интересу. Да се не бламирају.

  16. Dušane, jer ste vi sigurni u ono što ste napisali? Agresija i bombardovanje SRJ nije bila tema na sednici Saveta bezbednosti UN, pa niko nije mogao da uloži veto. Po tome je naš slučaj „jedinstven“.

  17. I Rusija i Srbija pokušavaju da zaštite narod koji je, ne svojom voljom, ostao tamo gde nije poželjan nakon raspada „velike države“. A NATO je samo „nato“ sa svojim ciljevima. Pametan čovek, a brka pojmove.

  18. Po nekim komentarima vidim da neki odobravaju ovu invaziju i uništavanje Ukrajine zato što smo mi bili bombardovani. Svaka čast, zaista smo nebeski.

  19. Nije isto! Ne moze se nikad staviti znak jednakosti izmedju NATO bombardovanja SR Jugoslavije (tj. Srbije) i ruske vojne operacije u Ukrajini!

  20. Niko nije suspendovao sportiste iz zemalja clanica NATO kada su 3 meseca svakodnevno bombardovali Srbiju, pa ne vidim ni zasto bi ruski sportisti bili suspendovani.

  21. Nema nikakve slicnosti izmedju Srbije i Ukrajine. Srbiju je napala grupa mocnih divljaka,kao i jos tridesetak i vise zemalja gde je NATO bombardovao,rusio,ubijao a niko nije podigo glas kao sada a Ukrajina je podmetnuta od NATO,da izvrsava najprljavije zadatke za tu istu alijansu sa ciljem unistenja Rusije,tako da TU NISTA NIJE ISTO. Samo da se ukrajinci opamete i okrenu ledja zapadu koji ih gura u propast…

  22. Koliko se secam doticni gospodin je podrzao bombardovanje Srbije a posle se pravdao kako to nije istina??? A sad soli pamet drugima koga da podrzavaju…

  23. Poređenje NATO intervencije i Ruske agresije na Ukrajinu je glupo.
    Nije Ukrajina ušla u Belorusiju, Moldaviju ili Poljsku da otima teritorije, ubija i ruši.
    Rusija i Srbija su agresori i tako treba da se tretiraju.

  24. Ja bin rekla ovako,nije šta se priča ,nego ko priča .
    Kasparov neka radi ono sto zna,igra šah.
    Ne vidim razlog da se njegova objava nadje u listu Danas .

  25. Kasparov nije realan. Normalno je da igraci cute, sta bi bilo da igraci osude rusku (putinovu) politiku, pa fasuje im neki neu gulag i kraj karijere svakako. Lako je njemu kad ne zivi u rodnoj grudi pa moze da prica sta hoce.

  26. A da li je t pravilo vazilo i za sportiste NATO zemalja, da moraju da osude agresiju? Da li je tada neko Americi uvodio sankcije ..i jos mnogo puta posle toga ? Tada je Srbe bilo dozvoljeno ubijati.

  27. Veliki sahista mozda i najbolji svih vremena ali nazalost covek niskih moralnih karakteristika skoro nacista daleko od prosvetljenja i humaniste, Novaku kao ljudskom bicu nije do kolena

  28. Новак је за Вас „Гариче“ величина.
    Само је споменуо не правду која се чини његовим колегама.
    За разлику од Вас није острашћен-а убеђен сам да има став о рату.
    Ипак сте ви дааалеко од Капабланка, Фишера, Ласкера, Ботвиника…

  29. Bobane Ukrajna je osam godina napadala i ubijala Rusko stanovništvo u Donbasu i planirali su neku „Oluju“ nad tom regijom sedmog marta ove godine, plus laboratorije u kojima je ispitivan Slovenski gen sa raznim bolestima! Razmisli malo

  30. Obozavam ove bivse sportiste sada neke politicare koji sada pricaju price a nigde ih nema kada Amerika kroz NATO sprovodi svoju politiku po svetu, sada su nasli da pricaju i propovedaju. Gospodo sport je sport, umetnost je umetnost, itd. i to nije politika ali vi i takvi kao vi pravite od toga politku i to selektivno. Bilo bi bolje da se drzite onoga sto znate. Ziveli

  31. @Dusan, gde ste vi to procitali ???? da je bombardovanje SR Jugoslavije odluceno u SB ??? pa vi ste jedini predstavnik ljudske vrste koji je to procitao a svi ostali nisu. Ziveli

  32. @Boban, evo ja se ne slazem sa desavanjima na relaciji Rusija Ukrajina. Ali da se vratimo na 2014, Minsk 1 i 2 je sve regulisao prinadjite procitajte sa cime se slozila Ukrajina i zasto i pod cijom dirigentskom palicom je od svega odustala i ???? pa se vratite da prokomentarisete, a inace ne izjednacavam nas i njih ni po kom osnovu.

  33. @Senka, „Nato je godinama upozoravao Srbiju na zločine koje rade po Hrvatskoj, Bosni i Kosovu, ne može se porediti ruska agresija s tim“ izgleda da vi i ja zivimo u nekom paralelnom univerzumu, nesto se ne secam ovoga sto ste vi naveli??? Ziveli

  34. Stvarno je previše očekivati od jednog polupismenog tenisera da ne bude antivakser ili neka moralna gromada.

  35. Па Ђоковић подржава Вучића који је највеће зло Србије,шта од њега више очекивати кад је и свој образ бацио пред диктатора.

  36. @Senka
    Rusija je godinama upozoravala Ukrajinu na ugnjetavanje ruskog življa u Donbasu…

  37. Možda Gari Kasparov ne zna i treba ga podsetiti da to što Rusi „otimaju“ Krim i Donbas je u skladu sa Ukrajinskim stavom. Ukrajina je podržala otcepljenje republika i proterivanje Srba iz Hrvatske, Slovenije. Podržali su NATO u razbijanju Jugoslavije. Ukrajina sada doživljava ono što je „pravda“ takodje Ukrajina (njihov ambasador) je podržao proterivanje Srba iz Hrvatske. Nažalost, SAD su vas lagali, nema dvostrukih standarda. Republike Donbasa ( a i druge) imaju pravo na otcepljenje – žao mi je ali vi ste rekli da je to ok, doduše niste mislili da će se to primeniti i na Vas.

  38. Kasparov je iz Bakua, Azerbejdžan. Nije on opozicionar Putinu. On je protivnik Rusije od kad se raspao SSSR, da stvari budu jasnije.

  39. Kasparov je prilično propatio pod Putinovim rezimom. Zatvaran, tučen, i na kraju prognan. Pritom ekstremno pametan. Treba ga poslušati

  40. Ako Rusija čini isto što i NATO…
    postavlja se logično pitanje da li su ikada sportisti iz NATO zemalja bili suspendovani na nekim takmičenjima….
    Tj. Zašto nisu….ako je sve isto????

  41. Ovaj lupez je čitav krizni period 90tih uvek i svagda bio protiv Srba i Srbije kao i protiv Rusa i Rusije.Mnogo me to navodi na zaključak da je u pitanju nacionalni kompleks i mržnja.

  42. Mada nikako nisam, ni iz kod razloga za rat, Iz navedenog kako se i politički i fizički „kretao“ i gde je sada, vidi se i zašto (pored onog opravdanog), Kasparov izjavljuje ovo.. I to je malo neumesno..

  43. Jeste sigurni da ste vi dobro razumeli njegovu poruku??I da li on stvarno uporedjuje ono sto je NATO uradio u Srbiji, ili pre da je upredio Putina sa Milosevicem i da je poruka u tom kontekstu??

  44. Jok Kasparov, ne razumes ti to.
    Putin i Rusija rade ono sto je Srbija sa JNA i psima paravojnim, radila , prvo po Hrvatskoj, ali ograniceno, ….a tek je radila po Bosni, sva zverstva koja se mogu, a normalan covek i ne moze zamisliti.
    To Djokovic izgleda , ne razume.

  45. naslov bi bio ‘bivsi sahista osudio potez legendarnog tenisera Novaka Djokovica’.
    Zasto se Danas spusta na nivo tabloida i pokazuje svoju urednicku politiku u naslovima?
    Ne mislim da ce ovaj komentar bit objavljen ali sam svejedno morao da napisem…

  46. Igrači iz NATO zemalja su učestvovali u vreme bombardovanja Srbije na turnirima. Zašto njih nisu suspendovali tada.

  47. Gde je bio 1999 „legendarni“ šahista? Koje izjave je davao? Kome podršku?

  48. @Cicmil NATO agresija na Srbiju i Ruska agresija na Ukrajinu je potpuno ista stvar. U oba slučaja sa radi o napadu na suverenu državu radi otimanja dela njene teritorije i smene legalno izabranog rukovodstva. Tačka.

  49. Srbija je imala cilj da unika i protera sve Albance sa Kosova. Očigledno da bi se to najvećem delu srba dopalo. Intervancija zapada je osojetila tu nameru i zato smo im mi albanci za sva vremena zahvalni. Vi nieste tretirali albance nikada kap rabnopravne gradjane i infoktrinirani ste od rodjrnja i zato misöite tako i ignorirate činjenice

  50. Čik osudi Putina! Novaka mrziš samo zato što je Srbin i najbolji od najboljih!

  51. Sta je Gari Kasparov govorio kada je Nato bombardovao Srbiju ?
    Pa nista, cutao je, bilo bi pametno da nastavi da cuti.

  52. Djokovic je poceo predizbornu kampanju, u dogovoru s Vucicem, koji ce ga podrzati na slijdecim Predsjednickim izborima.

Ostavite komentar


Sport

Sferopulos: Pokazali smo karakter 10

Sferopulos: Pokazali smo karakter

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je posle pobede nad Partizanom da je meč bio na vrhunskom nivou i da je njegova ekipa pokazala karakter.

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.