Lejkersi najveći gubitnici na pijaci 1Foto: EPA-EFE/ ERIK S. LESSER

Bilo je kao na berzi u Njujorku, direktori košarkaških operacija u minutima su prikupljali i delili informacije sve u cilju da ispune zadate zadatke do isteka roka za zamenu igrača (25. mart u 20 časova).

Aktuelni šampioni L. A. Lejkersi imali su veliku želju da u trejdu angažuju Kajla Laurija iz Toronta, međutim u tome nisu uspeli, kao ni da se dogovore sa Klivlendom u vezi sa prelaskom Andrea Dramonda.

Majami je zaista profitirao; sa dolascima Viktora Oladipa, prethodno Trevora Arize i našeg Nemanje Bjelice, odnosno odlaskom Kelija Olinika, napokon bi mogao da postane konkurentniji na Istoku.

Boston je spoljnu liniju ojačao odličnim šuterom Evanom Furnijeom (Orlando); a centarsku dolaskom Moa Vagnera (Vašington) dok je u pravcu Čikaga poslao Danijela Tajsa.

Bulsi su napravili odličan potez dovođenjem Nikole Vučevića iz Orlanda.

Stigao je i prekaljeni Al-Farok Aminu, kao i Troj Braun.

Denver bi mogao da postane konkurentniji dolascima Arona Gordona iz Orlanda, kao i Džavala Mekgija (Klivlend), odnosno Gerija Klarka (takođe Orlando).

Od važnijih igrača, Geri Heris je kao starter na dvojci prosleđen Orlandu.

Bogdanović je ostao u Houksima ali je sada i ovako velika konkurencija na mestu beka šutera dadatno usložnjena dolaskom Lua Vilijamsa iz Klipersa (u suprotnom pravu otišao je Ražan Rondo).

Toronto je napravio dobre poteze dovođenjem proverenih bekova iz Portlanda Gerija Trenta (bio starter u odsustvu povređenog Mekaluma) i levorukog Rodnija Huda (u suprotnom pravcu otišao Norman Pauel).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari