Lejver "tipovao" na Novaka 1Foto: EPA-EFE DAVID CROSLING

Nadmoćno je Novak Đoković osvojio treći grend slem u nizu, odnosno sedmi Australijan opena u karijeri.

I pre nego što je preslišao Rafaela Nadala u finalu, nanevši mu jedan od najubedljivijih poraza u međusobnim duelima (28-25 u korist Novaka), čuveni Rod Lejver (vlasnik tri titule u Melburnu) „saopštio“ je Marjanu Vajdi ko će podići pehar.

Slovački stručnjak je u Melburnu upoznao Roda Lejvera i otkrio šta mu je čovek po kojem je nazvan glavni teren Australijan opena rekao za Novaka.

– Bila mi je čast da upoznam Roda Lejvera. Par dana pre (nego što je Novak osvojio titulu) prišao je i čestitao mi na mom radu sa Novakom i rekao: „Ne brini, osvojiće titulu“. Divim se njegovoj generaciji, oni su bili džentlmeni i na terenu i van njega. Lejvera poštujem kao igrača i kao čoveka. Novaka, naravno, motiviše to da osvoji kalendarski grend slem. Ako bude dobro igrao, što da ne? Osvojio je Australijan open, tako da je on jedini kome to može da pođe za rukom ove godine – rekao je Vajda za „Šport.sk“.

Slovak smatra da je Đokoviću najnaporniji meč bio protiv Medvedeva, koji je srpski teniser odbio 3-1, ali da mu je taj duel i pomogao.

– Mučio se protiv jakih igrača kao što su Conga, Šapovalov, Medvedev i Nišikori. Bio je malo nervozan i morao je da se smiri kako bi pobedio. U polufinalu i finalu je bio dominantan. Bio je „gladan“ pobeda i veoma zadovoljan nakon njih. Najteže je bilo tokom tročasovnog meča sa Medvedevim, koji se završio posle ponoći. Tu je bilo mnogo fizički iscrpljujućih razmena od preko 40 udaraca, ali taj meč mu je i pomogao – jasan je Vajda, čiji klijent će posle zimovanja doći u Beograd, gde će početi pripreme za mini američku ATP turneju po SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari