Leo Mesi bi trebalo večeras da zaigra za Barselonu protiv Intera 1Foto: EPA-EFE/ Enric Fontcuberta

Suočavaju se u Barseloni sa brojnim problemima od starta sezone; kako onima u klubu, tako i prouzrokovanim lošim rezultatima, naročito na gostujućim terenima.

Nakon loše igre u Dortmundu, oličene i remijem bez golova protiv Borusije na startu Lige šampiona, Katalonci će večeras ugostiti Inter, koji je takođe u prvom kolu remizirao sa praškom Slavijom. Liverpul će ugostiti zahuktali Salcburg, Valensija fudbalere Ajaksa, a Lajpcig ekipu Liona.

Barselonu prate loši rezultati, ali i povrede nosilaca igre: Luisa Suareza, Usmana Dembelea i Lionela Mesija. Najbolji igrač današnjice nije kompletirao 90 minuta na jednoj utakmici faktički od starta takmičarske godine. Neposredno pred početak Primere povredio je list zbog čega je propustio prve četiri, kao i poslednju utakmicu protiv Hetafea, pošto je imao problema sa preponom. Ukupno, Argentinac je od starta sezone odigrao svega 122 minuta, ne postigavši nijedan gol.

Prema najavama iz Barselone, zajedno sa Dembeleom, Mesi je trenirao poslednjih dana i trebalo bi da bude spreman za važan duel protiv Intera.

I prošle sezone Katalonci i velikan iz Milana bili su u istoj grupi Lige šampiona; s tim da je Inter sada u neuporedivo boljoj formi. Kao lideri u Seriji A, neporaženi i sa svim trijumfima na strani, plavo-crni trebalo bi da daleko organizovanije pristupe večerašnjem duelu. Taktički fanatik, Antonio Konte uspeo je u kratkom periodu da uveri svoje izabranike u ispravnost formacije 3-5-2 koju forsira praktično od dana kada je 2007. preuzeo Bari.

Od početka sezone, ekipa je primila svega tri gola: Godin, Škrinjar i De Vrij čine fizički snažan i taktički prevejan trio štopera. Konte je tokom priprema dosta isprobavao sa igračima koji bi trebalo da pokrivaju čitavu desnu i levu stranu i čini se da je Asamou izabrao za primarno rešenje po levom boku. Na desnoj strani odlučio se za rotaciju iskusnog Kandreve i Dambrozija, dok je središnji deo veznog reda rezervisan za Sensija, Brozovića i rotaciju Vesina i mladog Barele.

U napadu bi trebalo da tandem čine Lukaku i Martinez čija efikasnost direktno zavisi od maštovitosti omalenog Sensija, verovatno i najprijatnijeg iznenađenja čitave Serije A. Ponikao u Ćezeni, 24-godišnji kreativac rodom iz Urbina poslednje tri sezone proveo je u Sasuolu. Letos je praktično bio sve dogovorio sa Milanom, međutim Rosoneri nisu želeli da plate više od 20 miliona evra na ime obeštećenja, što je Inter iskoristio i ugrabio fudbalera koji je od starta sezone postigao tri gola.

Sančez: Ponovo sam zaljubljen

Čileanskom fudbaleru Aleksisu Sančezu prelazak u Inter probudio je želju da fudbal opet igra sa velikom strašću. „Dolazak u Inter za mene je pomalo bio kao ponovno zaljubljivanje u fudbal. Ako se ne varam, Inter nije ništa osvojio sedam ili osam godina. Bilo je to opet pronalaženje moje ljubavi prema fudbalu, zajedno sa željom da nešto osvojim sa ovakvim klubom“, istakao je Sančez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari