Lester otpustio Brendana Rodžersa 1Foto: EPA/PETER POWELL

Lester siti otpustio je u nedelju Brendana Rodžersa.

Cela sezona je bila slaba, a Rodžersu je presudio peti poraz u šest poslednjih mečeve u Premijer ligi.

Brendan Rodžers vodio je Lester četiri godine.

„Lester siti i Brendan Rodžers sporazumno su raskinuli saradnju. Brendan nakon četiri godine na mestu menadžera prvog tima napušta klub.

Brendan odlazi kao jedan od najuspešenijih trenera u istoriji kluba. Vodio nas je do trijumfa u FA kupu 2021, iste godine do Komjuniti šild trofeja, dva puta od tri završavao je sezonu visoko plasiran i vodio je klub u evropskim takmičenjima uključujići i jedno evropsko polufinale 2022. godine.

Pomoćnik Kris Dejvis i kondicioni trener Glen Driskol takođe napuštaju klub.

Vođenje tima preuzeće treneri Adam Sedler i Majk Stovel“, navedeno je u saopštenju Lestera.

„Uspesi našeg tima pod Brendanovim vođstvom govore sami za sebe. Imali smo neke od najboljih fudbalskih momenata sa njim i zauvek ćemo biti zahvalni na svemu čemu nas je naučio i što je za nas uradio, za sve staze uspeha kojima nas je vodio.

Van trena, Brendan je prihvatio kulturu kluba i pomogao nam je da stvorimo sjajno okruženje u kome se svi razvijaju, bio je pravi vođa tokom neverovatnih izazova sa kojima nas je suočila pandemija koronavirusa. Njegovo mesto u istoriji Lestera zagarantovano je.

Međutim, rezultati tokom ove sezone bili su ispod onoga na šta smo navikili i onoga što su bila naša očekivanja. Verovali smo da kontinuitetom i stabilnošću možemo da se vratimo na pravi put. Nažalost, napretka nema i deset mečeva pred kraj sezone morali smo da reagujemo i da pokušamo da sačuvamo status premijerligaša.

„Zadatak u tih deset mečeva je jasan. Moramo da se držimo zajedno, navijači, igrači i svi ostali u klubu. Moramo da pokažemo želju, kvalitet i borbu kako bismo ostali u Premijer ligi“, poručio je prvi čovek kluba Ajavat Šrivabanapraba.

U 28 odigranih mečeva, Lester je ove sezone u Premijer ligi upisao samo sedam pobeda, uz 17 poraza i samo 25 bodova.

Rodžers klub ostavlja na pretposlednjem mestu sa dva boda više od poslednjeg Sautemptona (uz meč manje) i bodom manje od Lidsa koji je prvi iznad zone ispadanja, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari