Levandovski sa 100 golova, a Miler sa 100 pobeda 1Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Utakmice prvog kola u fudbalskoj Ligi šampiona prošle su za dvojicu nekadašnjih saigrača u znaku broja 100.

Poljak Robert Levandovski, nekadašnja Bajernova gol-mašina, a sada uzdanica Barseloninog napada, jednom je zatresao mrežu u nokautiranju debitanta Antverpena s 5:0 na Monžuiku, gde španski šampion dočekuje rivale u ovoj sezoni dok traje obnova Nou Kampa.

Njemu je to bio 100. pogodak u evrokupovima: šest za Leh iz Poznanja na 16 mečeva, 18 za dortmundsku Borusiju na 36, 69 u Bajernu na 79, sedam u Barseloni na osam. U istoriji klupskih takmičenja UEFA ubedljiviji od njega su samo portugalski as Kristijano Ronaldo (145) i Argentinac Lionel Mesi (132), koji su karijere nastavili izvan Evrope.

Levandovski ima 577 golova u klupskoj karijeri, koja je, zna se ta priča, mogla da ima epizodu i u Crvenoj zvezdi.

Pogotkom u mreži Antverpena, belgijskog prvaka posle 66 godina, postao je s 35 godina i 29 dana najstariji Barselonin strelac u Ligi šampiona. Do njega to je bio Đerar Pike, koji je s 34 godine i 260 dana postigao jedini gol na meču protiv kijevskog Dinama na Nou Kampu 2021.

I Bajern je krenuo po svom planu. U Minhenu je savladan Mančester junajted s 4:3, a Tomasu Mileru, dugogodišnjem asu bavarskog velikana, to je 100. pobeda u Ligi šampiona.

Levandovski sa 100 golova, a Miler sa 100 pobeda 2
Foto: EPA-EFE/Anna Szilagyi

U toj kategoriji više imaju jedino Kristijano Ronaldo (115) i nekadašnji golman Reala i Porta Iker Kasiljas (101). Sva je prilika da će nemački napadač uskoro na drugo mesto.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari