"Licem u lice" braće Luković 1

Da li su poslednji porazi u Ligi šampiona splet nesrećnih okolnosti ili realan odraz u ogledalu košarkaša Partizana trebalo bi da se odgonetne u subotu kada crno-bele očekuje gostovanje Krki u 12. kolu ABA lige.

Dan kasnije Mega će dočekati Cibonu, dok se u ponedeljak sastaju “pobratimski klubovi” Crvena zvezda i FMP.

Za trenera Džikića gostovanje u Novom Mestu značiće ujedno i povratak u sredinu u kojoj je stekao potpunu trenersku afirmaciju. Za četiri godine u dva mandata popularni Džile osvojio je isto toliko titula državnog prvaka Slovenije, a pritom je 2011. uspeo da Krki obezbedi pehar u FIBA Evročelendžu.

Ekipa iz Novog Mesta godinama unazad važi za najstabilniji slovenački tim, u vezi sa tim trenutni skor 5-5 sigurno nije u skladu sa ambicijama ekipe koju predvodi talentovani stručnjak Mihevc. Posle serije od četiri pobede na Jadranu, od kojih su dve ostvarili na gostovanjima Cedeviti i Megi, Krka je vezala dva poraza (Igokea, Mornar). Generalno, kod kuće ne postižu željene rezultate jer su od šest mečeva izgubili čak tri.

Subotnji duel biće zanimljiv i po tome što će se nameriti rođena braća Uroš u dresu Partizana i Marko Luković, najbolji strelac (17,5p) i skakač Krke (8sk). Crno-beli bi trebalo da obrate posebnu pažnju na protivničku spoljnu liniju koja za tri poena u proseku šutira 34,2 odsto; pritom pomenuti Marko Luković odlično širi igru sa mesta četvorke zbog dobrog šuta sa distance. Defanzivno, slovenački tim je jedan od slabijih u ligi; u proseku dopuštaju 82,2 poena i po tome su na devetom mestu. Loše brane reket i tu bi Partizan mora da iskoristi fizičku i visinsku prednost Uroša Lukovića, odnosno tehničku obučenost Birčevića i Veličkovića.

Minut ćutanja za Šapekoense

U saopštenju, Zajednica ABA lige izrazila je najiskrenije saučešće povodom tragične nesreće koja je pogodila sportsku zajednicu Brazila nakon avionske nesreće fudbalskog kluba Šapekoense. U padu aviona iznad Kolumbije poginulo je 19 fudbalera tog kluba, kao i trener i članovi stručnog štaba. „Priča o ovom klubu je sportska bajka, pošto je tim iz malog i skromnog grada korak po korak prešao put od najnižeg ranga takmičenja do međunarodne elite“, navodi se u saopštenju lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari