Liga Endesa se posle 13 godina vraća na Sport Klub 1

United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi i Asocijacija košarkaških klubova Španije potpisali su višegodišnji ugovor o ekskluzivnim pravima za prenos utakmica lige Endesa – najjače španske košarkaške lige na kanalima Sport Kluba u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

Gledaoci Sport Kluba će, nakon 13 godina, ponovo imati priliku da svakog vikenda gledaju devet utakmica Endesa lige u direktnim prenosima, kao i kompletan plej-of, Superkup i Kup kralja.

Endesa je najjače nacionalno košaraško prvenstvo u Evropi. U pitanju je liga iz koje se četiri tima takmiče u Evroligi (Real Madrid, Barselona, Baskonija i Valensija) i još dva u Evrokupu (Huventud i Gran Kanarija).

„Veoma smo srećni što smo najjače nacionalno košarkaško takmičenje u Evropi vratili na Sportklub i tako proširili već snažnu košarkašku ponudu sa Evroligom, Evrokupom, brojnim nacionalnim prvenstvima i FIBA Svetskim i Evropskim prvenstvima. Endesa ligi ćemo dati značaj kakav zaslužuje, jer će to biti jedan od naših najjačih aduta svakog vikenda”, izjavio je Nemanja Simeunović, direktor Sport Kluba.

Hose Migel Kaljeha, izvršni direktor ACB ističe: „Partnerstvo sa Sport Klubom poklapa se sa našim ambicijama da sadržaj bude plasiran na ekskluzivnim mestima i da dobije važnost koju zaslužuje. Sportklub je mesto sa najboljom košarkom i smatramo da tu treba da bude i ACB. Region koji pokriva Sportklub je poznat po sjajnim košarkašima, ali isto tako i po velikom značaju košarke i praćenju svih najboljih igrača i utakmica, pa verujem da će publima moći da uživa u velikoj borbi za šampionsku titulu“.

Tokom 36 nedelja koliko traje sezona, gledaoci u regionu moći će da navijaju za svoje lokalne heroje koji nastupaju u španskim timovima – Hezonju i Musu u Realu, Kalinića u Barseloni, Marinkovića u Baskoniji, Kljajića, Stevića i Duščaka u Gran Kanariji, Tomića u Huventudu, Miletića i Prkačina u Đironi, Radončića, Jovića i Simanića u Saragosi, Todorovića u Granadi, Ristića u Tenerifi, Bendera u Obradoiru, Lukovića, Nenadića i Tanaskovića u Breoganu, Radičevića i Sulejmanovića u Bilbau, Klavžara i Radovića u Mursiji, Đedovića u Unikahi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari