Liga nacija: Pobeda Srbije na početku novog takmičenja 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Srbije pobedili su Litvaniju sa 1:0 na „otvaranju“ novog takmičenja koji se zove Liga nacija. Jedini strelac na meču bio je Dušan Tadić u 38. minutu, iz jedanaesterca.

„Orlovi“ su bili apsolutno bolji rival, pogodili su izabranici Mladena Krstajića čak četiri puta okvir gola Ernestesa Setkusa na ovom meču, ali i promašili jedan penal (Dušan Tadić u 83. minutu), da bi se domaćin u potpunosti otvorio u poslednjih pet minuta utakmice i u nekoliko navrata ozbiljno zapretio Marku Dmitroviću.

Srbija je igrala u formaciji 4-2-3-1, a za razliku od Mundijala priliku u startnoj postavi dobili su Milan Rodić, Nemanja Maksimović i Andrija Živković, dok je na golu stajao Marko Dmitrović.

U nastavku meča je sa klupe ušao i Saša Lukić i može se reći da su pored standardnih igrača, pomenuti fudbaleri dobro odradili svoje uloge koje im je nametnuo selektor Krstajić ouči utakmice.

U narednom kolu Srbija će igrati protiv Rumunije u ponedeljak uveče u Beogradu, a u drugoj utakmici C grupe Rumunija i Crna Gora su večeras odigrali bez golova, 0:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari