Liga šampiona: Juventus srušio Mančester junajted na "Old Trafordu" 1Foto: EPA-EFE/PETER POWEL

Juventus je završio posao u fazi po grupama Lige šampiona. “Stara dama” je u trećem kolu na “Old Trafordu” savladala Mančester junajted 1:0 (1:0). Strelac jedinog gola u 17. minutu bio je Paulo Dibala.

Italijanski klub je sa tri pobede iz sva tri meča praktično obezbedio prvo mesto, dok će se Junajted, Valensija i Jang Bojs u Grupi H boriti za drugo mesto. Tim Žozea Murinja bio je podređen u većem delu utakmice protiv torinskog kluba. “Crveni đavoli” su u drugom poluvremenu bili na korak do izjednačenja kao je Pol Pogba pogodio stativu, ali to je praktično sve što su uspeli da urade. Meč je obeležio i drugi povratak Kristijana Ronalda na “Old Traford” od kako više nije igrač Junajteda. Prvi put je 2013. trijufmovao sa Real Madridom, a sada je i sa “starom damom” odneo pobedu. Nemanja Matić je pružio dobru partiju tokom svih 90 minuta za engleski tim.

Ajaks je golom Nasrija Mazaruija u 92. minutu pobedio Benfiku (1:0). Dušan Tadić je za klub iz Amsterdama odigrao ceo meč, kao i Ljubomir Fejsa za Benfiku. Andrija Živković nije ulazio sa klupe lisabonskog kluba. Roma je sa dva gola Edina Džeka i jednim pogotkom Undera srušila na “Olimpiku” CSKA Moskvu (3:0). Kapiten Srbije Aleksandar Kolarov zbog povrede nije igrao za rimsku ekipu. Real Mad se kod kuće mučio s Viktorijom Plzenj (2:1). Iako je golovima Marsela i Benzeme već u 55. minutu vodio sa 2:0, drama je usledila kada je Hrosovski u 79. smanjio na 2:1. Do kraja su gosti uspeli da napadnu madridsku ekipu koja je ipak sačuvala prednost.

Rezultati

Grupa E

AEK – Bajern 0:2

Ajaks – Benfika 1:0

Tabela: Ajaks 7, Bajern 7, Benfika 3, AEK 0.

Grupa F

Šahtjor – Mančester Siti 0:3

Hofenhajm – Olimpik Lion 3:3

Tabela: Mančester siti 6, Olimpik Lion 5, Šahtjor 2, Hofenhajm 2.

Grupa G

Real Madrid – Viktorija Plzenj 2:1

Roma – CSKA Moskva 3:0

Tabela: Roma 6, Real Madrid 6, CSKA Moskva 4, Viktorija Plzenj 1.

Grupa H

Jang Bojs – Valensija 1:1

Mančester junajted – Juventus 0:1

Tabela: Juventus 9, Mančester junajted 4, Valensija 2, Jang Bojs 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari