Liverpul baš otvorio apetit 1Foto: STARSPORT

Pobeda nad Liverpulom (2:0) u Beogradu dala je „vetar u leđa“ fudbalerima Crvene zvezde koji sada tvrde da u Italiji, na meču petog kola Lige šampiona protiv Napolija (21.00, RTS), nemaju nameru da budu kao „jagnjad na klanju“.

Na prva dva gostovanja u Ligi šampiona crveno-beli su primili deset golova (šest od PSŽ, četiri od Liverpula), dok su uspeli da postignu samo jedan.

Defanzivac Srđan Babić, koji će u prvoj postavi zameniti povređenog Vujadina Savića, tvrdi da je Kijevo (proteklog vikenda odigrali 0:0 protiv Napolija) pokazalo kako treba da se igra protiv izabranika Karla Ančelotija. Napoli je inače u septembru bio prva Zvezdina „žrtva“ u Ligi šampiona pošto je meč prvog kola takođe završen 0:0.

– Apetiti su posle utakmice sa Liverpulom porasli i u Napulj ne idemo samo da odigramo utakmicu već i da napravimo rezultat. Ima mnogo povređenih igrača, ali daćemo sve od sebe. Ko god da izađe na teren moraće da da svoj maksimum, sve zavisi od pristupa. Radili smo analizu rivala, videli kako je Kjevo igralo, opredelili se za svoju taktiku. Gledali smo i duele Napolija protiv ostalih rivala u grupi, nadigrali su obe ekipe, svaki bod znači mnogo u ovakvoj grupi. U ofanzivi bi nam prijalo da prva opcija bude Arkadijuš Milik. Dris Mertens i Lorenco Insinje su niži, ako oni budu igrali biće nešto teže čuvati ih – rekao je Babić.

Osim Vujadina Savića, trener Zvezde Vladan Milojević u Italiju nije poveo ni povređene Filipa Stojkovića, Ričmonda Boaćija i Gorana Čaušića. Jedan od najboljih igrača crveno-belih ove jeseni Miloš Degenek smatra da se izostanci prvotimaca mogu u Napulju nadoknaditi podrškom navijača.

– Očekujem da pružimo što bolju partiju, naročito jer ćemo prvi put na gostovanju u grupnoj fazi imati i podršku naših navijača. Napoli jeste remizirao sa Kijevom u prvenstvu, ali ne smatram taj rezultat za kiks. Rival im je bila kvalitetna ekipa, nisu iskoristili šanse i izmakla im je pobeda. Rezultat u prvenstvu ne znači mnogo pred naredni meč. I mi smo igrali nerešeno sa Radničkim pa se može reći da po tom pitanju iz iste pozicije ulazimo u meč – istakao je Degenek.

Reprezentativac Australije tvrdi i da je prvi meč u Ligi šampiona protiv Napolija u Beogradu doneo ekipi „dragoceno iskustvo“.

– Pogledaćemo ponovo snimak iz Beograda i potruditi se da ispravimo greške, a ono što je bilo dobro podignemo na još viši nivo. Očekujem promene u igri i taktici rivala. Mislim da će Hamšik i Mertens biti u startnoj postavi, kao i da Milik neće biti prva opcija u napadu. Kakav god da izbor donese strateg Napolija mi se pripremamo isto – naglasio je Degenek.

Vezista crveno-belih Veljko Simić navodi da je prvaku Srbije samopouzdanje sada na mnogo većem nivou od kako je vicešampion Evrope pao u Beogradu.

– Potrebno je da probamo da ponovimo takvu partiju kao protiv Liverpula, da imamo tu dozu samopouzdanja i mirnoće na sredini terena. To je jako dobro funkcionisalo u Beogradu, nadam se da će moći i u Italiji. Iskreno, očekujem malo drugačiju utakmicu u odnosu na onu na sa Napolijem na „Marakani“. I oni su se malo više iskristalisali kao ekipa, upoznali su se bolje sa novim trenerom Ančelotijem i prošli su period adaptacije. Sa druge strane, mi imamo više iskustva nego na početku, nismo odigrali mali broj utakmica, mnogo nam znači igranje u Ligi šampiona – zaključio je Simić.

Crvena zvezda na tabeli ima zaostatak od samo dva boda u odnosu na vodeći Liverpul i kombinacija za prolazak grupe je mnogo. Čak i ako šampion Srbije ostane na trenutna četiri osvojena boda, verovatno niko neće tvrditi da nije napravljen solidan rezultat u kome je Zvezda u mnogome zakomplikovala stvari u Grupi C. Remi crveno-belima praktično ne bi doneo mnogo toga jer bi ostali poslednji na tabeli. Pobeda u Napolju probudila bi nadu da bi uz sreću i splet okolnosti u Beogradu protiv PSŽ mogli da se nadaju drugom ili (realnije) trećem mestu koje vodi u nokaut fazu Lige Evrope. Mnogo toga zavisiće i od večerašnjeg ishoda meča PSŽ – Liverpul gde bi u slučaju poraza jedna od te dve ekipe mogla da se oprosti od prvog mesta u grupi.

Pavkov pod znakom pitanja

Milan Pavkov je juče otputovao u Napulj, ali je njegovo igranje i dalje pod znakom pitanja zbog povrede zadnje lože. Odluka o tome da li i eventualno koliko može da igra biće doneta u toku današnjeg dana. U slučaju da ne može da istrči na teren stadiona „Sao Paolo“, najverovatnije će ga zameniti Nikola Stojiljković.

Do sada 2:1 za Zvezdu

Crvena zvezda i Napoli do sada su se međusobno sastali tri puta u takmičarskim mečevima. Prva dva meča igrali su u okviru Mitropa kupa 1966. godine, kada je Zvezda bila bolja u Beogradu (2:0), dok je u Napulju izgubila (0:1), ali ipak prošla dalje zbog gol razlike. Treći susret bio je u prvom kolu Lige šampiona na stadionu „Rajko Mitić“ (0:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari