Liverpul i Real sutra na Enfildu u reprizi prošlogodišnjeg finala Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/Peter Powell

U reprizi prošlogodišnjeg finala, fudbaleri Liverpula i Real Madrida sastaće se sutra u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.Predstojeći meč na Enfildu biće deseti duel ta dva tima u evropskim takmičenjima, a Madriđani trenutno vode sa 5:3. Poslednju pobedu upisali su prošle godine u finalu Lige šampiona kada su u Parizu pobedili sa 1:0, osvojivši 14. titulu prvaka Evrope.

Real je bio bolji i u četvrtfinalu sezone 2020/21. Real je tada na domaćem terenu slavio sa 3:1, dok je na Enfildu bilo 0:0.

Real i Liverpul su igrali i u finalu 2018, a španski tim je u Kijevu bio bolji sa 3:1. Madridski klub je dobio i obe utakmice u grupi u sezoni 2014/15, sa 1:0 i 3:0.

Liverpul je poslednji put slavio u osmini finala 2009. godine ostvarivši dve pobede (4:0, 1:0). Liverpul ;i Real su bili na suprotnim stranama i u finalu 1981. godine, a Englezi su pobedili sa 1:0.

„Znam da smo igrali protiv Real Madrida u nekoliko finala, ali nije tako često da se naša dva kluba sastaju u dvomeču, tako da sada možemo da se radujemo što će se to desiti“, rekao je trener Liverpula Jirgen Klop.

„Znamo i da je Real rekorder, ali ni naš učinak nije tako loš. Povrh svega, znamo da imamo Enfild i svi znaju šta to znači“, dodao je on.

Trener Real Madrida je rekao da će predstojeća utakmica biti „veoma zabavna i teška“.

„Biće sjajna atmosfera na Enfildu, ali i na Bernabeu. Biće to spektakularne utakmice“, rekao je Ančeloti.

Sutra će se u Frankfurtu sastati i Ajntraht i Napoli. Ova dva tima su se jedini put do sada sastala u Kupu Uefa u sezoni 1994/95. i tada je u nemački tim dobio obe utakmice sa 1:0.

Ajntraht, prošlogodišnji pobednik Lige Evropa, uživa u svojoj prvoj sezoni u Ligi šampiona, ali sada ga čeka veliki izazov. Napoli je dobio 18 od poslednjih 19 ligaških mečeva, a ove sezone je u Seriji A upisao samo jedan poraz.

„Napoli je najbolji tim u ligama ‘petice’, ali sve se može promeniti“, rekao je trener nemačkog tima Oliver Glazner.

Trener Napolija Lučano Spaleti je naveo da su u timu bili zadovoljni žrebom jer su u osmini finala izbegli Pari Sen Žermen.

„Međutim, Ajntraht je prvak Lige Evropa, koje je drugo po jačini takmičenje u Evropi. Sigurno neće biti lako“, dodao je on.

Utakmice su na programu od 21.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari