Liverpul morao da se napne za pobedu posle hladnog tuša: Koja su četiri najranija gola gostiju na Enfildu u Premijer ligi? 1Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Liverpul je uspešno obavio posao u 30. kolu engleske fudbalske Premijer lige i na čelu dočekuje derbi između važećeg šampiona Mančester sitija i Arsenala, svojih rivala u trci za prvaka.

„Redsi“ su pred svojim navijačima savladali Brajton, ali su se pomučili za pobedu s 2:1.

Hladan tuš na Enfildu je polio domaćina u 87. sekundi. Mrežu mu je zatresao iskusni 33-godišnji napadač Deni Velbek, nekadašnji reprezentativac Gordog Albiona, bivši golgeter londonskih „tobdžija“.

U 27. minutu je poravnao Kolumbijac Luis Dijaz, a tri boda je pobedonosnim pogotkom doneo egipatski as Mohamed Salah u 65.

U Premijer ligi na Enfildu su viđena tri još ranija protivnička gola nego što je Velbekov.

Na početku sezone 1997/98. Liverpul je prvi meč kod kuće igrao protiv Lestera. Izgubio je s 2:1.

Nedugo posle prvog zvižduka sudijske pištaljke mrežu mu je zatresao odbrambeni igrač Met Eliot na pas Emila Heskija.

 

U idućoj sezoni, u aprilu 1999, Liverpul je Enfildu savladao Everton u gradskom derbiju s 3:2 i uprkos tome što ga je u 41. sekundi šokirao Francuz Olivije Dakur.

 

Tek posle dve decenije gosti su ponovo dali gol u prvih 60 sekundi premijerligaškog duela i to u sezoni u kojoj je Liverpul postao šampion prvi put posle 30 godina.

U derbiju s Totenhemom gol-mašina londonskih „pevaca“ Hari Kejn se upisao u strelce u 47. sekundi.

Liverpul morao da se napne za pobedu posle hladnog tuša: Koja su četiri najranija gola gostiju na Enfildu u Premijer ligi? 2
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

I na tom meču, 27. oktobra 2019, „crveni“ su načinili preokret za tri dragocena boda i isto je Salah postigao pobedonosni pogodak, ali iz penala u 75. minutu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari