Porto izgubio u Estorilu posle 47 godina: U poraz od kobne greške golmana, crveni karton i Pepeu u džapanju sa sudijama posle meča (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Porto, sva je prilika, i drugu sezonu uzastopce neće vratiti titulu portugalskog fudbalskog prvaka u svoju vitrinu.

U 27. kolu se spotakao kao gost Estorila, koji ga je savladao u domaćoj ligi na svom terenu prvi put posle 10. septenbra 1977 (2:0).

Pre toga je protiv „zmajeva“ imao sedam pobeda kod kuće, na 15 kilometara od LIsabona.

Sada im je presudio pogodak Kasijana u 69. minutu iz slobodnog udarca, istina uz pomoć živog zida.

Jedinom golu na meču prethodilo je isključenje golmana Porta Dioga Koste, jer je oborio protivničkog igrača na dvadesetak metara od svoje mreže.

U nebrano grožđe ga je gurnuo saigrač nezgodnom povratnom loptom koju Kosta nespretno nije uspeo da primiri, a onda ju je i izgubio.

Na gol je stao Klaudio Ramos, nedovoljno zagrejan da spreči pogodak.

 

U moru žutih kartona u napetoj utakmici drugu javnu opomenu je u 89. minutu dobio Fransisko Konseisao, sin Portovog trenera.

U nadoknadi vremena pokazan je crveni karton i domaćem igraču Vitalu.

Posle poslednjeg zvižduka sudijske pištaljke gosti su se obrušili na glavnog sudiju, a u džapanju s njim, koje je pokušao da primiri Serđo Konseisao, crveni kartom je pokazan i prgavom veteranu Porta Pepeu.

Ako se računa i to, Porto je poslednji put imao trojicu pocrvenelih u utakmici s gradskim rivalom Boavistom u sezoni 1993/94 (1:1), kada je u timu Tomislava Ivića debitovao Ljubinko Drulović.

Porto izgubio u Estorilu posle 47 godina: U poraz od kobne greške golmana, crveni karton i Pepeu u džapanju sa sudijama posle meča (VIDEO) 2
Foto: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Konseisao je sve vreme držao Marka Grujića na klupi.

U trci za prvaka ostaju lisabonski velikani Sporting (68 bodova, meč manje) i Benfika (67). Porto ima 58 bodova.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari