Ljubav došla glave NBA treneru: Celu sezonu van košarke 1EPA-EFE/KAMIL KRZACZYNSKI

Grešni Ime Udoka mora da propusti celu nastupajuću takmičarsku 2022/2023.

Četrdesetpetogodišnji Amerikanac nema ništa od toga što je prošle sezone odradio sjajan posao, kada je njegov Boston Seltiks igrao finalnu seriju sa Golden Stejtom, jer mora na duže da napusti klupu ovog člana najjače košarkaške lige na svetu.

Razlog je kršenje klupskog pravilnika pomašanja, pošto je imao zabranjenu intimnu vezu sa jednom od članica pomenutog sportskog kolektiva iz Sjedinjenih Američkih Država.

Ljubavna afera datira od ovog leta, ali je disciplinski postupak pokrenut tek posle naknadne anonimne prijave jedne žene.

Interna istraga završena je zatvorenim sastankom, na kom su bili Ime Udoka, Bred Stiens i vlasnici franšize iz Masačusetsa, posle čega je doneta odluka o višemesečnoj suspenziji pomenutog stručnjaka.

„Želim da se izvinim igračima, navijačima i čitavoj zajednici Seltiksa, ali i svojoj porodici jer sam vas sve izneverio. Žao mi što zbog prolazite kroz sve ovo i prihvatam klupsku odluku. Zbog poštovanja prema svima, neću dalje komentarisati situaciju“, izjavio je Udoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari