LŠ: Bez golova u Liverpulu i Lionu 1Foto: EPA-EFE/ PETER POWELL

Večerašnje mečeve četvrtfinala Lige šampiona obeležile su mreže koje su mirovale u Liverpulu i Lionu, uprkos spektakularnom fudbalu koji smo večeras gledali u najkvalitetnijem klupskom evropskom takmičenju.

Na oba meča viđeno je sijaset prilika, a i dalje ostaje nejasno kako je najnepopularniji rezultat konačan u utakmicama koje su nagoveštavale pravu goleadu.

Na „Grupama stadionu“ i Barselona i Lion su krenuli ofanzivno, a velike šanse su se smenjivale pred oba gola.

U prvih pola sata čak osam prilika su propustili fudbaleri Barselone, mada je najbolju šansu imao vezista domaćih Martin Terije, ali je pogodio samo prečku.

Isti igrač je imao sjajnu priliku u finišu prvog dela meča, ali je šutirao previsoko.

Početak drugog poluvremena je doneo nešto mirniju igru na obe strane, ali Barselona pojačava sa pritiskom u poslednjih 20 minuta utakmice i stvara niz prilika, ali nijednu ne pretvara u pogodak.

Ređale su se prilike Felipea Kutinja, Serhija Buskeca i ostalih, ali je golman lIona Antonio Lopez sve branio i tako doneo svojoj ekipi aktivan rezultat pred revanš.

U Liverpulu smo videli pravi presing domaće ekipe od samog početka utakmice, a pogotovo su „Redsi“ bili upazni u finišu prvog dela derbija ove runde takmičenja.

Sadio Mane i Mohamed Salah su propustili najbolje šanse za engleskog predstavnika, mada su i Bavarci imali kolosalne prilike preko Kingslija Komana.

Ipak, Liverpul je bio opasniji, a čak je i štoper Džoel Matip bio blizu toga da savlada Manuela Nojera u 40. minutu meča.

U drugom poluvremenu gosti su preuzeli inicijativu u igri,pa su na relativno lak način odoleli furioznom napadu Liverpula koji su i večeras predvodili Mohamed Salah, Sadio Mane i Roberto Firmino.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari