LŠ: Pobede Napolija i Barselone u derbijima kola 1Foto: EPA-EFE/ MARCEL VAN DORST

Utakmicama u grupama A, B, C i D završeno je drugo kolo Lige šampiona, a u njima je viđeno mnogo drame, ali i kvalitetnog fudbala.

U grupi A videli smo pobede domaćih ekipa, Atletiko Madrid je savladao Klub Briž sa 3:0, a Borusija iz Dortmunda Monako sa 3:0, pa su se pobednici večerašnjih utakmica osamili na liderskoj poziciji grupe sa po šest osvojenih bodova.

Atletiko Madrid je poveo u 28. minutu preko Antoana Grizmana, ali je gost iz Belgije po poluvremena izjednačio preko Arna Gronevelda. Ipak, golovima Grizmana i Kokea u poslednjih pola sata meča Atletiko je došao do važna tri boda u borbi za prvo mesto grupi.

U toj borbi glavni takmac će im biti Borusija iz Dortmunda koja je sa 3:0 deklasirala Monako na svom „Signal Induna Parku“. Svi golovi su pali u drugih 45 minuta, a strelci su bili Jakub Brun Larsen, Pako Alkaser i Marko Rojs, mada treba istaći i to da je Alkaser promašio penal u 69. minutu meča.

U grupi B viđene su dve pobede gostijućih timova. Inter je sa 2:1 nadigrao PSV u Ajndhovenu, dok je Barselona u jednom od derbija večeri porazila Totenhem sa 4:2.

Poveo je PSV u 27. minutu preko Pabla Rosarija, da bi Rađa Naingolan do poluvremena poravnao rezultat, a onda je sva tri boda doneo kapiten i najbolji igrač tima iz Milana – Mauro Ikardi i ostavio svoj tim na čelu tabele B grupe sa 6 bodova, koliko ih ima i Barselona.

Barselona je do druge pobede u grupi došla na neugodnom gostovanju Totenhemu u Londonu, a pobedu je „Blaugrani“ doneo Lionel Mesi sa dva gola u drugom poluvremenu. Prethodno su mrežu Ugo Lorisa tresli Filipe Kutinjo i Ivan Rakitić u prvom poluvremenu, a Hari Kejn i Erik Lamela su sprečili bruku svog tima.

U grupi C je PSŽ deklasirao Crvenu zvezdu sa 6:1, a Napoli je minimalnim rezultatom „srušio“ Liverpul sa 1:0. Bili su Napolitanci bolji rival pogotovo u drugom poluvremenu, kada su i pogodili prečku preko Drisa Mertensa. Ipak, u 90. minutu je usledila jedna kontra domaćina, posle koje je Hose Kaljehon centrirao po zemlji, a Lorenco Insinje uklizao i poslao loptu u mrežu nemoćnog Alisona Bekera.

Napoli je sada prvi u grupi C sa četiri boda, po tri ih imaju PSŽ i Liverpul, a jedan Crvena zvezda.

U grupi D viđene su minimalne pobede Porta i Šalkea nad Lokomotivom iz Moskve, odnosno Galatasaraja, posle kojih su pobednici večerašnih utakmica zauzeli prvo mesto u grupi sa po četiri boda, Galatasaraj ih ima tri, dok je Lokomotiva bez osvojenog boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari