LŠ: Real bolji od PSŽ, Liverpul deklasirao Porto 1Foto: EPA-EFE/ KIKO HUESCA

Fudbaleri Reala i Liverpula zabeležili su vredne pobede u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona.

Real je pobedio PSŽ sa 3:1, a Liverpul je deklasirao Porto sa čak 5:0, pa će slavni engleski klub u revanšu odigrati jednu protokolarnu utakmicu u kojoj će se Jirgen Klop još bolje pripremiti tim za četvrtinu finala.

Real je savladao avoriozovani PSŽ iako nije bio bolji rival u prvih 45 minuta igre. Parižani su poveli preko Rabioa u 33. minutu kada je natrčao na jednu odbijenu loptu Naća i smestio je iza leđa Kejlora Navasa.

U nastavku su izabranici Unaija Emerija takođe pretili, ali se prelopni momenat dogodio u 44. minutu kada je Lo Selso povukao sa leđa Tonija Krosa u svom šesnaestercu, a najbolji igrač Madriđana, Kristijano Ronaldo, sigurno izveo najstrožu kaznu, za na poluvremenu Real – PSŽ 1:1.

U drugom periodu Real je zaigrao znatno bolje, a tek u finišu susreta je došao do velike prednosti koju nosi na revanš u Pariz.

Prvo se posle jednog centaršuta Asensija najbolje snašao Ronaldo na nekih sedam metara i kolenom poslao loptu u mrežu Alfonsa Areole, a zatim je Marselo iskoristio proigravanje Asensija da pošalje loptu pod prečku francuskogčuvara.

Istina, nije je ni najbolje zahvatio, ali je imao sreće pošto ju je zakačio štoper protivničke ekipe Markinjos, te je tako savladan jedan od najboljih golmana Lige 1.

U drugom meču večeri Liverpul je lako izašao na kraj sa Porto, slavivši 5:0 i to golovima Manea (3 puta), Firmina i Salaha.

Bilo je i pre same utakmice jasno da u tom dvomeču Porto nema šta da traži, ali je malo ko očekivao da će doživeti pravu katastrofu na svom „Dragau“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari