Dončić i Irving nezaustavljivi: Hoće li Dalas uspeti da "pometla" Minesotu 1Foto: EPA-EFE/ADAM DAVIS

Luka Dončić i Kajri Irving podelili su na ravne časti 66 poena u novoj pobedi Meveriksa nad Timbervulvsima za „konačnih“ 3-0 u finalu Zapada.

Konačnih, jer se nijedan od 154 tima u istoriji NBA plej-ofa nije vratio iz deficita u koji su rano jutros po našem vremenu upali „vukovi“ u Teksasu: Dalas – Minesota 116:107, piše Sport Klub.

Serijom 14:3, Mevsi su stigli do pete uzastopne pobede u plej-ofu, uprkos tome što su na tom putu ostali bez (pre)važnog igrača u sistemu trenera Džejsona Kida, Derika Lajvlija, koji je napustio teren povređenog vrata nakon što je primio žestok udarac kolenom Karl-Entonija Taunsa.

Priliku da obezbede prvo veliko finale posle 13 godina košarkaši Dalasa imaće u noći između utorka i srede (2.30), takođe u Teksasu, a to bi ujedno značilo i „metlu“ za ekipu koja je u polufinalu konferencije izbacila aktuelne šampione Denver Nagetse.

Samo četiri od 154 tima sa takvim zaostatkom su izborila sedmu utakmicu, ali nijedan nije prošao dalje.

Četvrta utakmica igra se u noći između utorka i srede, a domaćin će biti Dalas.

Nijedna ekipa u istoriji plej-ofa NBA lige nije ispustila prednost od 3:0.

„Nemojte to čak ni da izgovorite. Ali osećaj je sjajan. Moramo da razmišljamo o narednoj utakmici, moramo da igramo istim mentalitetom. Oni neće odustati. Potrebna nam je još samo jedna pobeda, samo još jedna. Oni imaju sjajan tim i ništa još nije gotovo. Moramo da ostvarimo još jednu pobedu, a ako je ostvarimo, onda će nam trebati i ostale“, rekao je Dončić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari