Luka Jović osmi Srbin sa titulom Lige šampiona 1Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Na osnovu učinka, Luka Jović je imao još jednu sezonu za zaborav u Realu, ali satisfakciju i to ne malu, može pronaći u činjenici da je osvojio pehar Lige šampiona. Iako nije bio ni u protokolu za meč u Parizu protiv Liverpula, Jović je nakon pobede izašao na svečani podijum i imao priliku da podigne i slika se sa peharom Lige šampiona.

Jović je tako postao tek osmi srpski fudbaler koji je sa inostranim klubom postao prvak Evrope.

Ove sezone, u Ligi šampiona, pojavio se samo na tir utakmice: u porazu od Šerifa (24 minuta), te u pobeda protiv Šahtjora (11) i Intera (78).

Na tako malom uzorku, negde je i razumljivo što nije imao nikakav učinak (bez asistencije i gola).

Jović se osvajanjem Lige šampiona tako pridružio čuvenom Veliboru Vasoviću, kapitenu Ajaksa, koji je sa Holanđanima postao prvak Evrope 1971. godine. Dvanaest godina kasnije, identičan uspeh, u dresu Hamburga ostvario je Boriša Šoršević.

Tek 1996. Vladimir Jugović postao je treći srpski fudbaler identičnog uspeha i to u dresu Juventusa. Posle njega, „učka“ su podizali: Perica Ognjenović, Nemanja Vidić, Dejan Stanković i Branislav Ivanović.

Sa Crvenom zvezdom 1991. godine titulu prvaka Evrope osvojili su: Vladimir Jugović, Dragiša Binić, Željko Kaluđerović, Slobodan Marović, Siniša Mihajlović, Ivica Momčilović, Stevan Stojanović, Vlada Stošić, Rade Tošić, Goran Vasilijević.

Zanimljivo je da je zahvaljujući ponajviše Luki Modriću Hrvati već deset godina zaredom imaju šampiona Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari