Luka Jović potpisao ugovor sa Real Madridom 1Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Mnogi nisu verovali, ali Luka Jović je stigao na odredište. Srbija ima igrača u Realu iz Madrida.

Posle višemesečnih spekulacija danas je potvrđeno i u Frankfurtu i u Madridu: Jović je potpisao za Kraljevski klub, piše Mozzartsport.com.

Ni Ajntraht ni Real nisu doduše obelodanili koliko će koštati Jovićev transfer, a baš je zbog toga kasnila objava o realizaciji posla, pošto su Nemci naprasno procenili da je 60.000.000 evra malo za 21-godišnjeg srpskog golgetera.

Prema saznanjima MOZZART Sporta toliko će ipak iznositi inicijalna cena, mada će Ajntraht moći da na konto bonusa prihoduje i 7.500.000 evra u takozvanim „easy“ bonusima. Računa se naime da će ih Jović lako ispuniti, ne mora da uđe u konkurenciju za Zlatnu loptu, postigne 25 golova u sezoni ili nešto drugo tako komplikovano.

Luka Jović potpisao ugovor sa Real Madridom 2
Foto: EPA-EFE/ RONALD WITTEK

Doduše, Ajntraht će morati da od ovih 60.000.000 evra podmiri i Benfiku, koja je prilikom Jovićeve prodaje za svega 7.000.000 evra zadržala i 30 odsto od njegovog narednog transfera. Sam Jović je potpisao ugovor do 2025. Preduslov je da prođe lekarske preglede, ali to je samo fomalnost.

“Sportski, odlazak Luke Jovića je veliki gubitak za nas. O njegovoj eksplozivnosti i realizatorskim veštinama čulo se širom Evrope. Kao klub smo se u poslednje dve sezone okoristili ne samo njegovim golovima, već i finansijski. Za Ajntraht je ovo važan transfer. Luki želimo samo najbolje u budućnosti. Ima sve preduslove za veliku karijeru. Ponosni smo što smo mogli da pomognemo usput“, rekao je sportski direktor Ajntrahta Fredi Bobić.

Podsetimo, Jović je u Frankfurt došao na leto 2017. i u prvoj sezoni pod komandom Nika Kovača postigao osam golova. Ispostavilo se međutim da je to bilo samo zagrevanje. Ove sezone kod Adija Hitera čak 17 ligaških golova i osam asistencija na 32 bundesligaška meča. Pride i 10 golova u 14 mečeva Lige Evrope i drugo mesto na listi najboljih strelaca tog takmičenja, odmah iza Čelsijevog Olivijea Žirua.

Sad ide na veliku scenu. U svetu fudbala nema veće od one pod svetlima „Snatjago Bernabeua“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari