Luka Mitrović: Imamo dobar napadački potencijal, Adams je neko ko može mnogo 1foto:KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde nalaze se u završnoj fazi priprema za novu sezonu. Luka Mitrović, trebalo bi za novi stručni štab, na čelu sa Vladom Jovanovićem, da predstavlja jednu od najsigurnijih opcija u centarskoj liniji. Iskusan, trofejne karijere u crveno-belom dresu, Mitrović je optimista i neko ko veruje u mogućnosti novajlija, posebno Džejlena Adamsa.

I tokom prijateljskih utakmica, posebno onih odigranih u turskoj Antaliji, videlo se da će Mitrović, uprkos pojačanjima u centarskoj liniji, biti vodeći igrač na petici.

„Približava se početak. Dosta toga samo napravili, ali dosta posla nas i očekuje kao i svaku ekipu sa velikim brojem novih igrača, novim trenerom. Još smo u fazi košarkaškog upoznavanja. Reprezentativci Dobrić i Petrušev su se naknadno priključili. Kao što je i normalno za ovaj deo priprema bilo je sitnijih problema, hvala Bogu ništa ozbiljnije. Čekamo Nemanju Nedovića da se oporavi i priključi nam se, da budemo konačno kompletni i da nadam se zdravi dočekamo prvi meč“, rekao je Luka Mitrović pred početak prodaje sezonskih karata KK Crvena zvezda za novu sezonu.

Prvi put u karijeri, Mitrović će sarađivati sa većinom trenera iz stručnog štaba Vlade Jovanovića. Osim Miodraga Dinića, svim ostalim članovima predstojeća sezona biće prva na klupi srpskog velikana.

„Svaki trener ima svoje zahteve i principe, tako će biti i sa Vladom. Ono što bi trebalo da nas krasi, što nas je krasilo i prethodnih sezone je dobra energije. Jaka fizička igra, naročito u fazi odbrane. Imamo i te kako dobar napadački potrencijal, koji još treba da pretvorimo u konkretan kvalitet na terenu. Nadam se da će se to desiti vrlo brzo.“

Zvezda je dovela sedmoricu pojačanja tokom leta, vodeći računa o tome da ima petnaestoricu igrača u rotaciji, na pojedinim pozicijama, pre svega centarskoj, imaće i veći broj opcija, od potrebnih.

„U ovakvom formatu takmičenja, sa ovolikim brojem utakmice, širok roster je i te kako potreban. Da svaki igrač može da se rastereti, jer teško je očekivati od bilo kog igrača da na istom nivou odigra 80-90 utakmica. Biće nam sa te strane lakše pod košem, a mislim da imamo i dobru rotaciju na spoljašnjim pozicijama.“

Tokom izlaganja, 29-godišnji centar Zvezde, osvrnuo se i na potencijal Džejlena Adamsa, američkog plejmejkera, koji prethodno nije imao iskustvo igranja u evropskoj košarci.

„NBA iskustvo, igranje u Australiji koja nam možda nije toliko poznata, ali beležio je sjajne partije i rezultate. Ima ogroman potencijal. Biće mu potrebno malo vremena, kao i svima nama da individualno i timski izgledamo dobro. Ne treba možda očekivati sjajne partije od njega na početku sezone i u prvih par utakmica, ali to nam nije ni cilj. Već da izgledamo bolje iz utakmice u utakmici i da kako vreme bude prolazilo forma bude sve bolja i bolja.“

Uprkos tome što će na petici konkurisati Filip Petrušev, Ognjen Kuzmić i Hasan Martin, možda ćak i Dalibor Ilić, Mitrović bi trebalo da bude prioritetna opcija i neko ko je sposoban da u paru igra sa još jednim centrom.

“ Igraću šta god bude trebalo. Nije mi strano, nemam problem. Četiri ili pet, ne znači mi puno. Bitno je šta radite na terenu. Neće se moja igra mnogo razlikovati igrao na pozciji četiri ili pet. Ne mogu preko noći da postanem drugi igrač ili da radim nešto što dosad nisam radio. U kojoj god ulozi me trener vidi, daću sve od sebe da svoje kvalitete stavim u službu tima.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.