Luka Modrić: Ne budite me iz sna 1EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Kada je 2012. iz Totenhema prešao u Real, u Madridu verovatno nisu ni slutili da će im Luka Modrić biti jedna od najboljih investicija u istoriji kluba. Hrvatski kreativac podsetio je danas javnost da je u klubu već deset godina, tokom kojih je osvojio sve moguće trofeje, zaključno sa pet pehara Lige šampiona.

Modrićeva karijera, zbog sitne građe, bila je upitna tokom formiranja kao fudbalera u zagrebačkom Dinamu. Morao je da se kali i dokazuje u mostarskom Zrinjskom i Interu iz Zapršića, međutim od svoje 20. do 23. godine u Dinamu je bio nezamenljiv. Kontroverzni Zdravko Mamić duboko je verovao u fudbalske i ljudske kvalitete Luke Modrića, a zbog sklopljene ugovorne saradnje tih godina, morao je da svoja razmišljanja obrazlaže na sudu.

U međuvremenu, Dinamo je 2008. u unosnom transferu Modrića prosledio Totenhemu, a posle četiri godine dokazivanja u Premijer ligi, hrvatski reprezentativac stigao je na Santjago Bernabeu.

Apsolutno niko tada nije mogao da pretpostavi da će Modrić u narednoj deceniji postati jedan od lidera ekipe i neko ko je redovno igrao ma ko u datom trenutku vodio Real. Sa Madriđanima je osvojio 21 trofej, pet Liga šampiona i tri domaće titule. Partijama se isprofilisao kao jedan od najboljih fudbalera na prostorima nekadašnje Jugoslavije.

Vezista, koji će uskoro napuniti 37 godina, za Madriđane je odigrao 439 utakmica, postigao 32 gola i zabeležio 73 asistencije.

„Iz sadašnje perspektive, potpis za Real Madrid bila je najbolja moguća odluka u mom životu. Dolazak u ovaj klub mi je totalno promenio perspektivu. Nastupanje za Real je poput najlepšeg sna iz koga ne želim da se probudim“, napisao je Modrić povodom jubileja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari