Mačva po redu vožnje, Užičani zaboravili na radovanje 1

Nastavak prvenstva u „drugoj diviziji“ srpskog fudbala gde su odigrana dva kola doneo je puno uzbuđenja i najavio neizvesnu borbu za dva mesta koja vode u Superligu, kao i borbu za opstanak, jer na kraju će četiri kluba u niži rang.

Mačva je osvojila četiri boda u dve utakmice i sa 38 bodova Šapčani ostaju na vrhu tabele kao prvi favorit za viši rang u godini kada obeležavaju vek od osnivanja kluba. Poslednji na tabeli i već sada sigurni putnik u niži rang je OFK Beograd, koji je u 17 utakmica osvojio samo devet bodova.

Mačva je slavila protiv Zemuna 2:1, dok je najveće iznenađenje poraz Slobode u Užicu protiv Inđije 1:2, pa su Užičani na dve utakmice na startu koje su igrali na svom terenu osvojili samo jedan bod, što je upalilo alarme i dovelo do turbulencija u upravi kluba gde su neki funkcioneri ponudili ostavke. Maksimalni učinak ostvarili su sa po dve pobede jedino Jagodina (1:0 protiv Radničkog u Pirotu i 3:0 sa Kolubarom na domaćem terenu) i Dinamo iz Vranja (2:1 protiv Proletera u Novom Sadu i 3:2 sa Radničkim iz Pirota). Ove dve ekipe imaju imperativ opstanka u društvu prvoligaša pa su osvojeni bodovi uspešan početak te operacije, s obzirom da će se do kraja prvenstva igrati još 13 kola.

Iz drugog plana na jedno od mesta koje vodi u fudbalsku elitu mogu da računaju Radnički iz Pirota, ČSK iz Čelareva, pa čak i Inđija i Zemun, koje u ovom trenutku od drugog mesta dele četiri odnosno šest bodova, koliko iznosi njihov minus u odnosu na Užičane. Uz romantičare žestoka bitka za opstanak očekuje gotovo pola lige. Pretposlednja Kolubara ima 15, dok je devetoplasirani Sinđelić iz Beograda do sada uknjižio 22 boda. U toj grupi timova su i Dinamo, Bežanija, Jagodina, BSK Borča i Odžaci. Raduje i povećana efikasnost jer je u prvom kolu na osam utakmica postignuto samo 10 golova, a već u drugom čak 25, ili više od tri po utakmici, od čega najviše u Vranju u derbiju „južne pruge“ između Dinama i Radničkog gde je rezultat posle vođstva gostiju od 2:0 na kraju bio 3:2 za domaćina. U ujednačenoj ligi rasplet nije ni na vidiku, pa će naredna kola doneti nova uzbuđenja na radost publike na stadionima od Odžaka do Vranja. 

TABELA

Mačva 38, Sloboda 30, Radnički P 26, ČSK i Inđija 25, Zemun, Proleter, Budućnost Dobanovci 24, Sinđelić i Dinamo 22, Bežanija, Jagodina i BSK Borča 21, Odžaci 16, Kolubara 15, OFK Beograd 9.

U Vranju najbrojnija publika

Po navodima sportskih izveštača u dosadašnjih 17. kola najveću posetu ima Dinamo – 15.500 gledalaca. Sledi Mačva 13.900, Sloboda 13.300, Radnički 12.200. Najmanja poseta zabeležena je na utakmicama OFK Beograda – samo 2.200 gledalaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari