Mačvanu opet stradalo koleno 1Foto: STARSPORT (Arhiva)

Samo što se oporavio od operacije prednjih ukrštenih ligamenata kolena, posle koje je period rehabilitacije trajao više od pola godine, Milan Mačvan je bukvalno na prvoj prijateljskoj utakmici po povratku na parket doživeo maltene identičnu povredu.

Srpski reprezentativac i uzdanica Bajern Minhena, pokidao je ligamente istog kolena tako da ga očekuje pauza između šest i devet meseci. Nakon urađenih analiza, Mačvan bi trebalo da koleno operiše već u utorak u Insbruku.

– Ovo je sigurno najteži trenutak u mojoj karijeri ali na njega gledam kao na izazov, a njih je do sada bilo dosta i znam kako da se nosim sa njima. Nadam se da ću brzo na teren a do tada očekujem da ću sa vama moći da podelim lepše vesti – napisao je Mačvan na svom Tviter profilu.

Momak iz Vukovara koji je karijeru gradio u FMP, Hemofarmu, Partizanu, Makabiju iz Tel Aviva, Galatasaraju, Milanu, skrasio se u Bajernu, prvo pod vođstvom Aleksandra Đorđevića, a potom i Dejana Radonjića. On je poručio da će operacija biti obavljena u utorak u Austriji.

– Izuzetno je teško opisati osećaj posle druge povrede u sedam meseci, nažalost opet moram na operaciju koja će biti u utorak u Insbruku. Hvala svima na velikoj podršci, pogotovo porodici, prijateljima i Barseloni. Hvala i ostalima koji su našli vremena da nazovu ili da pišu – poručio je Mačvan u najtežem momentu u karijeri.

Mačvan je u Bajern stigao leta 2017. na insistiranje tadašnjeg trenera Aleksandra Đorđevića, koji ga je promovisao i u kapitena reprezentacije Srbija koja je iste iste godine osvojila srebro na Evropskom prvenstvu. U Minhenu je brzo stekao status lidera, međutim u januaru 2018. na gostovanju Sankt Peterburgu prvi put u karijeri pokidao je prednje ukrštene ligamente. Nepunih devet meseci kasnije doživeo je identičnu povredu zbog koje ga očekuje još jedna duga pauza.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari