Foto: STARSPORT

Srpski reprezentativac i uzdanica Bajern Minhena, pokidao je ligamente istog kolena tako da ga očekuje pauza između šest i devet meseci. Nakon urađenih analiza, Mačvan bi trebalo da koleno operiše već u utorak u Insbruku.

– Ovo je sigurno najteži trenutak u mojoj karijeri ali na njega gledam kao na izazov, a njih je do sada bilo dosta i znam kako da se nosim sa njima. Nadam se da ću brzo na teren a do tada očekujem da ću sa vama moći da podelim lepše vesti – napisao je Mačvan na svom Tviter profilu.

Momak iz Vukovara koji je karijeru gradio u FMP, Hemofarmu, Partizanu, Makabiju iz Tel Aviva, Galatasaraju, Milanu, skrasio se u Bajernu, prvo pod vođstvom Aleksandra Đorđevića, a potom i Dejana Radonjića. On je poručio da će operacija biti obavljena u utorak u Austriji.

– Izuzetno je teško opisati osećaj posle druge povrede u sedam meseci, nažalost opet moram na operaciju koja će biti u utorak u Insbruku. Hvala svima na velikoj podršci, pogotovo porodici, prijateljima i Barseloni. Hvala i ostalima koji su našli vremena da nazovu ili da pišu – poručio je Mačvan u najtežem momentu u karijeri.

Mačvan je u Bajern stigao leta 2017. na insistiranje tadašnjeg trenera Aleksandra Đorđevića, koji ga je promovisao i u kapitena reprezentacije Srbija koja je iste iste godine osvojila srebro na Evropskom prvenstvu. U Minhenu je brzo stekao status lidera, međutim u januaru 2018. na gostovanju Sankt Peterburgu prvi put u karijeri pokidao je prednje ukrštene ligamente. Nepunih devet meseci kasnije doživeo je identičnu povredu zbog koje ga očekuje još jedna duga pauza.