Madrid u svetloplavom 1Foto: Cesare Abbate/EPA

U Napulju veruju da mogu eliminisati aktuelnog šampiona Evrope već u osmini finala.

Čak 10.000 njih biće večeras na stadionu „Santijago Bernabeu“ u prvom meču pomenute eliminacione faze, kako bi pomogli Hamšiku i saigračima da nekako prežive ofanzivu Reala. Istovremeno, Bajern će ugostiti i ove sezone nepredvidivi Arsenal, koji jedino nekim taktičkim manevrom Arsena Vengera može iznenaditi učenike Karla Ančelotija.

Madriđani su u dobrom momentumu posle rutinskog trijumfa u Osasuni i zadržanim bodom prednosti u odnosu na Barselonu, uz dve utakmice manje u Primeri. Izabranici Zinedina Zidana u seriji su od 18 utakmica bez poraza u Ligi šampiona, naviknuti na višemesečno odsustvo Gereta Bejla. Stručni štab „kraljevskog kluba“ pomalo je zabrinut jer Kristijano Ronaldo već izvesno vreme igra rovit i nedovoljno spreman dočekaće i večerašnji susret.

– Napoli je snažan protivnik, sa brzim igračima i pokušaćemo da sačuvamo našu mrežu kako bismo mirnije otišli na revanš – oprezan je Serhio Ramos.

Napolitanci će u Madridu imati podršku i čuvenog Dijega Maradone. Odlaskom Iguaina u Juventus, ove sezone igraju atipično, što potvrđuje i podatak da je Dris Mertens najbolji strelac tima u poslednja tri meseca. Omaleni i brzi Belgijanac postigao je u pomenutom periodu 13 golova kao najistureniji igrač u navali. Poseban motiv u timu Napolija imaće bivši igrači Reala – Raul Albiol i Hoze Kaljehon, kao i golman Pep Reina, koji je rođeni Madriđanin. Napoli je neporažen na poslednjih 10 utakmica. Taktički, igrači su tako postavljeni da praktično igraju bez klasičnog napadača. Mertens je najistureniji, iako se najkomotnije oseća kao levi najofanzivniji u trilingu. Poljak Zjelinski igra odlično u poslednje vreme, zbog čega je navodno čak i Real zainteresovan da ga dovede. Napoli igra odlično u gostima, neporažen je na poslednjih šest utakmica van Napulja.

Četvrti put u istoriji Lige šampiona u eliminacionoj fazi sastaće se Bajern i Arsenal. Hronološki gledano nemački velikan bio je uspešniji pobedivši pet puta naspram tri trijumfa „tobdžija“ i dva remija. Bajern je uspeo da eliminiše londonski tim – u osmini finala, 2005, 2013. i 2014, a posebna je za Arsenal bila bolna 2013. godina, jer je u Minhenu slavio 2:0, ali je kasnije ispao zbog gola u gostima.

– Imamo loša iskustva protiv Bajerna. Ipak, mislim da je sada prilika da konačno slavimo. Već smo pobeđivali u Minhenu i važno je da izborimo dobar rezultat pred revanš. Imam dobar osećaj – večiti je optimista Venger.

Mažić i ekipa u Minhenu

Derbi meč između Bajerna i Arsenala u Minhenu sudiće najbolji srpski arbitar Milorad Mažić. UEFA mu je ukazala poverenje da sa svojim pomoćnicima iz Srbije vodi meč na stadionu Alijanc arena, koji počinje u 20.45. Uz Milorada Mažića, kao glavnog arbitra meča, biće i Milovan Ristić, Dalibor Đurđević, Danilo Grujić, Nenad Đokić, kao i Nemanja Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari